Starševstvo prinaša velike izzive

1153
Starševstvo
Starševstvo

Starševstvo je za oba novo obdobje, zato vama predstavlja prijeten izziv. Ne dovolita, da vaju to razdvoji, vendar se skupaj odpravita na to pot, komunicirajta in se skupaj lotita vzgoje vajinih otrok.

Po porodu mora mati velik del svojega časa nameniti otroku. Partner, otrokov oče, je kar kmalu skoraj malo odveč. Tam, kjer oče dejavno sodeluje pri negi otroka, kjer ne zamre komunikacija med staršema, se najde tudi čas in zanimanje za spolnost.

Očetje se morajo zavedati, da otrok ni zasedel njihovega mesta, da so še vedno enako ali celo bolj pomembni za svojo partnerico kot pred porodom. Partnerja naj se o vsem pogovarjata. Veselje za intimnost se namreč ne rojeva v spolnih organih, temveč v možganih.

Zavedajte se, da starševstvo že samo po sebi prinaša velike izzive, pa ne le vam – tudi drugi starši se znajdejo v takih situacijah. Stiske občutijo vsi, le da jih nekateri priznajo, drugi pa za živo glavo ne.

Načrtujte le toliko, kot boste zmogli, in ne toliko, kot bi želeli – sicer boste zelo razočarani.

Pogovarjajte se z drugimi starši, ki se prav tako prilagajajo življenju z dojenčkom. Njihove izkušnje vam bodo v pomoč in oporo. Videli boste, da niste edini in da se da preživeti.

Darja Gašperlin Dovnik

https://www.nuhalna-svetlina.com/kontakt.html

dr. med. spec. za ginekologijo in porodništvo, Zasebna ambulanta Celje

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav