Starševstvo je poklic

0
1195
Čas z dojenčkom
Čas z dojenčkom

Vsak starš je strokovnjak za svojega otroka. Starševstvo je poklic, ki se ga učite sproti in potrebuje veliko praktičnih izkušenj.

Med nosečnostjo lahko berete različne priročnike, portale in forume ter tako dobite veliko povsem različnih mnenj, zaradi katerih ste še bolj zmedeni. Tudi družina, prijatelji in sorodniki vam bodo delili nasvete, čeprav jih za to ne boste prosili, ampak vaš stil vzgoje se lahko zelo razlikuje od njihovega. Med neprespanimi nočmi boste izvedeli, kaj je najboljše za vas in vašega otroka.

Če ste pravkar rodile, se vam bo življenje postavilo na glavo. Poskusite biti čim bolj sproščeni, saj bo sicer dojenček čutil vašo nervozo. Vaša prednostna naloga je poskrbeti za dojenčka, vendar ob tem ne smete pozabiti nase. Pojdite na sprehod, berite knjigo (tudi če traja teden dni, preden preberete eno poglavje) ali si privoščite obisk pri kozmetičarki. Če se težje soočate z novo vlogo in menite, da ste depresivni, ne oklevajte in poiščite pomoč.

Gospodinjska opravila naj, če je le mogoče, prevzamejo drugi. Ko čez dan dojenček spi, pojdite spat tudi vi, saj se lahko zgodi, da ponoči ne boste mogli spati. Seveda je spanje po dnevi za mlade mamice luksuz, ampak si ga drznite privoščiti, predvsem takrat, ko ste bolj utrujene kot ponavadi.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj