DojenčekZ dojenčkom na potStari starši z vnukom v tujino

Stari starši z vnukom v tujino

Mladoletnik do 14 leta starosti, ki potuje v Bosno in Hercegovino in ima veljaven osebni dokument, lahko prestopi mejo Bosne in Hercegovine v spremstvu enega ali obeh staršev, zakonitega zastopnika ali skrbnika ali osebe, ki je pooblaščena za njegovo spremljanje in ima podpisano in overjeno pooblastilo staršev, zakonitega zastopnika ali skrbnika.

Soglasje ali pooblastilo vsebuje

osebne podatke o mladoletniku in zakonitem zastopniku, osebne podatke o spremljevalcu mladoletnika, če potuje s spremstvom, namen in čas bivanja v Bosni in Hercegovini, obdobje, za katerega velja soglasje ali pooblastilo, in podpis dajalca.

Ta dokument mora biti sestavljen v enem od jezikov, ki se uradno uporabljajo v Bosni in Hercegovini, ali v angleščini, preveden v enega izmed uradnih jezikov Bosne in Hercegovine in overjen pri pooblaščenem sodnem tolmaču, če gre za prevod.

Za prestop meje z Republiko Hrvaško mladoletnik potrebuje le veljaven osebni dokument.

Z osebno izkaznico lahko potujete:

v Albanijo, Avstrijo, Andoro, Belgijo, Bolgarijo, Bosno in Hercegovino, Ciper, Češko, Črno goro, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Grčijo, Hrvaško, Irsko, Islandijo, Italijo, Latvijo, Litvo, Lihtenštajn, Luksemburg, Madžarsko, Makedonijo, Malto, Moldavijo, Nemčijo, Nizozemsko, Norveško, Poljsko, Portugalsko, Romunijo, Slovaško, Srbijo, Španijo, Švedsko, Švico in Veliko Britanijo. Svetujemo, da pred potovanjem pregledate še spletne strani Ministrstva za zunanje zadeve, kjer med drugim objavljajo tudi informacije o pogojih vstopa v posamezne države.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj