Šport za najmlajše

0
601
plavanje3

Že najmlajši uživajo v športu, ki je zelo pomemben za njihov razvoj. Če se bo otrok že od ranih let veliko gibal, mu to ne bo težko niti, ko bo odrasel.

V času otroka do treh let gibanje spodbuja intelektualni razvoj. Šport je zelo pomemben za majhne otroke, ker je njihovo celotno mišičje v fazi rasti, razvoj mišičja vpliva na držo in celoten kardiovaskularni sistem. V skupini se lahko otroci tudi naučijo, kako delati skupaj in izboljšajo svoje komunikacijske spretnosti.

Otroško plavanje
Za otroke, stare od enega do dveh let, je plavanje še posebej primerno. Element vode jim je znan iz maternice, tako da se lahko naučijo plavati brezskrbno. Najprej poskusite z igro razlivanja vode v domači kadi. V velikem bazenu se bo prvič namreč vaš otrok verjetno odzvali plašno, toda ko mu boste starši pokazali, kako zabavna je lahko igra v vodi, se bo hitro umiril in bo užival. Skozi tlak vode so bodo usposabljala tudi pljuča vašega otroka.

Gimnastika za otroke
Od drugega leta starosti lahko poskusite otroka približati gimnastiki. Pri otroški gimnastiki bo otrok lahko preizkusil svoje nove pristojnosti in zmožnosti na plezalni steni, lahko bo treniral koordinacijo rok in nog ter na klopeh in trampolinu izboljšal občutek ravnotežja.

Ples
Od tretjega leta se lahko s plesom usposobi ritem vašega otroka. Vaš otrok lahko igrivo izboljšati svojo spretnost, agilnost in koordinacijo. Na koncu plesnih tečajev je največkrat še manjši nastop, kjer lahko otroci lahko s ponosom pokažejo, kaj so se naučili. Večina otrok ima tako občutek dosežka. Osredotočite se na glasbeni okus vašega otroka in poiščite pravi stil plesa.

Vir: Mamilounge

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here