OtrokOblačila in obutev za otrokeSpomladi otroka oblačite eno tanko plast več, kot sebe

Spomladi otroka oblačite eno tanko plast več, kot sebe

Odrasli smo zadovoljni že s prvimi sončnimi žarki in tako zimska jakna hitro zamenja tanjšo. Kaj pa otroci? Preprosto pravilo je, da naj bo otrok oblečen eno tanko plast več, kot vi. Torej – če vi nosite pulover z dolgimi rokavi in jakno, mora biti malček poleg teh oblačil pokrit še z odejo. V tem času se otroci tudi v vrtcu veliko igrajo zunaj, preberite nasvete, kako ga primerno obleči.

Ko sije sonce in je temperatura okoli 20° C, so odrasli oblečeni le v majico s kratkimi rokavi, poleg pa imajo še pulover, če bi morda začelo pihati – vaš otrok naj bo v takem vremenu oblečen v tanko majico z dolgimi rokavi in pulover. Še posebej pri novorojenčkih je pomembno tudi, da imajo pokrito glavo pokrito in nogice.
Igra in druge aktivnosti zunaj imajo v spomladanskem času številne koristi.

Sončna svetloba podpira tvorbo kosti in pomaga novorojenčku v boju proti zlatenici, dojenčki, ki so veliko zunaj, pa imajo boljši spanec. Dovolj je že, če postavite voziček na balkon in je otrok na svežem zraku in soncu, vendar poskrbite za zaščito. Sončni žarki so zelo prijetni, vendar so za občutljivo kožo dojenčkov in njihove oči tudi nevarni. Poskrbite, da sončna svetloba ne bo prodirala direktno v voziček, ko pa bo sonce že močnejše, uporabite primerno zaščito – kremo ali mleko, prilagojeno otrokom, ki pa naj bo brez kemikalij.

Vir: Liliput-lounge

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj