Spomladi otroka oblačite eno tanko plast več, kot sebe

0
3340

Pomlad je čudoviti čas za to, da smo z otrokom veliko na prostem – ni niti preveč mrzlo, niti preveč toplo. Priporočljivo je, da v tem letnem času z otrokom preživite vsaj pol ure, do uro zunaj. Ob tem se starši mnogokrat sprašujejo, kako naj pravilno oblečejo svojega otroka.

Odrasli smo zadovoljni že s prvimi sončnimi žarki in tako zimska jakna hitro zamenja tanjšo. Kaj pa otroci? Preprosto pravilo je, da naj bo otrok oblečen eno tanko plast več, kot vi. Torej – če vi nosite pulover z dolgimi rokavi in jakno, mora biti malček poleg teh oblačil pokrit še z odejo. V tem času se otroci tudi v vrtcu veliko igrajo zunaj, preberite nasvete, kako ga primerno obleči.

Ko sije sonce in je temperatura okoli 20° C, so odrasli oblečeni le v majico s kratkimi rokavi, poleg pa imajo še pulover, če bi morda začelo pihati – vaš otrok naj bo v takem vremenu oblečen v tanko majico z dolgimi rokavi in pulover. Še posebej pri novorojenčkih je pomembno tudi, da imajo pokrito glavo pokrito in nogice.
Igra in druge aktivnosti zunaj imajo v spomladanskem času številne koristi.

Sončna svetloba podpira tvorbo kosti in pomaga novorojenčku v boju proti zlatenici, dojenčki, ki so veliko zunaj, pa imajo boljši spanec. Dovolj je že, če postavite voziček na balkon in je otrok na svežem zraku in soncu, vendar poskrbite za zaščito. Sončni žarki so zelo prijetni, vendar so za občutljivo kožo dojenčkov in njihove oči tudi nevarni. Poskrbite, da sončna svetloba ne bo prodirala direktno v voziček, ko pa bo sonce že močnejše, uporabite primerno zaščito – kremo ali mleko, prilagojeno otrokom, ki pa naj bo brez kemikalij.

Vir: Liliput-lounge

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here