Spomladansko čiščenje in nosečnost

0
1060
Nosenost 9.mesec

Veliko izdelkov za čiščenje je lahko škodljivih zlasti med nosečnostjo in za dojenčke. Nosečnice bodite pozorne predvsem na to, da se ne naprezate preveč in ne prestavljate težkih predmetov. Ginekologi opozarjajo, da lahko prevelik napor tudi pri nezapleteni nosečnici povzroči tudi prezgodnji porod. Poleg tega obstaja tveganje za padec, ko čistite omare ali okna na lestvi ali majavem stolu. Morebitne spremembe krvnega tlaka, povezane z vrtoglavico, lahko prav tako povečajo nevarnost za padec.nosenost_9.mesec

Veliko čistil je vprašljivih, saj oddajajo škodljive hlape ali vsebujejo škodljive sestavine. Po študiji britanske Univerze v Bristolu imajo otroci žensk, ki so bile med nosečnostjo v stiku s škodljivimi snovmi, pogosteje težave z dihanjem in astmo. Popolnoma nepotrebna so čistilna sredstva z dezinfekcijskim učinkom, saj ne odpravijo nič več mikrobov kot navadna čistila, lahko pa poškodujejo kožno floro in pripomorejo k porastu alergij. Med nosečnostjo uporabljajte bolj naravna čistilna sredstva. Ko kupujete čistila, bodite pozorni na oznake. Bolj specifičen kot je detergent, več onesnaževal običajno vsebuje. Vsak prostor ne potrebuje posebej čistila ali spreja. Če je neizogibno delo s kemičnimi sredstvi, si nadenite rokavice, imejte odprta okna in prostore dobro prezračite.

Pri čistilih se držite pravila, da je manj več. Štiri osnovna čistila na osnovi mila, kisa in limone so dovolj: blago večnamensko čistilo za površine, tla in ploščice, čistilo za trdovratno umazanijo v kopalnici, čistilo za okna ter čistilo za odstranjevanje vodnega kamna s kisom ali citronsko kislino.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here