Spomladanski sprehod z dojenčkom

0
1130
baby15

Dojenčkova oblačila spomladi naj bodo prilagojena temperaturi. Spomladi morate biti vedno pozorni na vreme, ki je lahko zelo spremenljivo. V prehodnem obdobju med hladnejšim in toplejšim delom leta se priporoča kombinacija zimskih in poletnih oblačil. Otroka oblecite večplastno, tako da bo otroku tudi v spreminjajočih se temperaturah ravno prav toplo oziroma hladno.baby15

Pri približno 20 stopinjah Celzija, ko je vreme spremenljivo sončno in oblačno, boste morda otroka kar naprej slačili ali oblačili. Preverite na njegovem vratu, če mu je slučajno pretoplo. Če je vrat topel in suh, je otrok ravno prav oblečen, če pa je moker, je otrok oblečen preveč. Ko sije sonce in piha veter, poskrbite za zaščito pred vetrom. Če otrok že lahko sedi, mu morate obleči jakno iz materiala, ki diha. Če v vozičku še leži, poskrbite za zaščito pred vetrom, ki jo namestite na voziček.

Če rahlo dežuje in je vlažno ter hladno vreme, dojenčka oblecite večplastno, v oblačila iz naravnih materialov. Če mu oblečete le eno plast, ki je predebela, obstaja tveganje, da se otrok pregreje in se poti. Zato izberite nekaj manj debelih oblačil. V nasprotnem primeru pa se sprehodom v takšnem vremenu raje odpovejte.

Vir: Starši

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here