Spanje brez pleničke

1074
Spanje brez pleničke
Spanje brez pleničke

Prehod iz plenic na kahlico ali na stranišče za otroke ni enostaven. Otrok se mora naučiti uporabljati stranišče ali kahlico ponoči, zato se o tem pogovorite z njim in mu ga predstavite

Prehod iz plenic na kahlico ali na stranišče za otroke ni enostaven. Da otrok ostane suh čez dan, običajno ni tako težko, problem pa se pojavi ponoči.

Pomembno je, da otroka podpirate in ima stranišče ali kahlico v bližini. Čez dan lahko vadite skupaj z otrokom. Problem ponoči nastane zato, ker otrok prepozno opazi, da ga tišči lulat. Mnogi otroci morajo čez noč še vedno uporabljati pleničko, čeprav so podnevi suhi, nekateri pa ponoči pokličejo starše, da gredo na stranišče skupaj z njimi. Prej ali slej pa tudi to, da gredo ponoči lulat sami, ni problem.

Dodatno podporo lahko nudi vodoodporni nadvložek v postelji, ki pripomore, da vlaga ne pride do ležišča. Otrok se mora naučiti uporabljati stranišče ali kahlico ponoči, zato se o tem pogovorite z njim in mu ga predstavite. Če občasno ponoči še zmoči posteljo, to ni problem. Pomembno je, da gre na stranišče pred spanjem in ima kahlico poleg postelje.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav