Solna terapija je naravna tehnika čiščenja

0
792

Blagodejno pomaga pri različnih oblikah in poškodbah dihal in omogoča pravilno delovanje in lažje izkašljevanje. Solna terapija ima tudi pozitivne učinke pri izboljšanju in pospeševanju naravnih procesov obnove kože, ki posledično pozitivno vplivajo na čvrstost in zaščito kože pred notranjimi in zunanjimi alergeni.

Sara Bagari, haloterapevtka iz Center solnih terapij Podutik, v videu razloži, kaj je solna terapija in kako solna terapija deluje. Učinek solne terapije, ki pri otrocih traja 20 minut, v njihovem telesu ostaja 48 ur. Za optimalne rezultate solne terapije Sara Bagari priporoča med 8 in 15 terapij.

Solna terapija je nega in higiena dihal ter kože. Terapija se izvaja v solni sobi, srce solne sobe pa je medicinski aparat, tako imenovan halogenerator, ki v solni sobi ustvarja zelo močno morsko mikroklimo. Solna terapija je v bistvu popolnoma naravna tehnika brez kakršnih koli stranskih učinkov, primerna je tako za odrasle kot tudi otroke. Gre pa se za to, da se izpostavljamo temu suhemu solnemu razsolu, s telesom in pa z vdihavanjem.

Solna terapija deluje v dveh fazah. Prva faza je faza čiščenja. Sama sol ima lastnost, da nase veže vodo, deluje protivnetno in antibakterijsko, se pravi, ko mi vdihujemo te mikronske delčke soli, če se kakršnakoli koli fluidna frekvenca nahaja na dihalni sluznici, bo ta suh solni razsol potegnil dejansko vso vodo, ta se bo začelo luščit in naravni odziv telesa seveda je, da to izkašljamo in izsmrkamo. Ta faza povprečno traja 3 do 6 terapij. Ne glede na to, da so otroci na 20-minutni terapiji, odrasli 40-minutni, učinek aerosola je učinek enako dolg, nekje 48 ur, kar pomeni, da toliko časa deluje na dihalno sluznico, potem pa učinek pojenja in je potrebno terapijo ponovit. Zato se tudi imenuje solna terapija, ni tako, da človek enkrat pride in bo kar čudežno vse v redu.

Potem, ko se dihalna sluznica sčisti, pa preidemo na drug fazo, da solni razsoli prodrejo v sluznico, aktivirajo to žlezo, sluznica se zopet začne krepiti, regenerirati in na ta način se tudi dvigne imunski sistem. Tako, da naši obiskovalci potrebujejo navadno 8 do 15 terapij, da si dvignejo imunski sistem, preventivno pa je potrebno hoditi na terapijo enkrat na teden.

Sodelujoči strokovnjaki:

Sara Bagari

Sara Bagari

http://solna-terapija.si/

haloterapevtka, Center solnih terapij Podutik

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here