Slabost v avtu in morska bolezen

0
656
Slabost v avtu
Slabost v avtu

Bruhanje se pogosto pojavi po kratkem času vožnje, včasih pa se lahko pojavi, še preden avto spelje.

Do pojava slabosti v avtu, ki je povezana s slabostjo in bruhanjem, lahko pride zaradi hitrega premikanja oči, ki poskušajo slediti premikajočim se objektom ter se vedno znova osredotočati nanje.

Dober način, da se temu izognete, je, da otrok sedi na sredini zadnjega sedeža, ob stranico sedeža pa pritrdite del izrezane lepenke, da otrok ne bo mogel gledati skozi stranska okna. Če gleda samo naravnost, skozi sprednje okno, se izognete hitremu premikanju oči. Nekateri strokovnjaki priporočajo jemanje antihistaminikov, kot sta prometazin ali alimemazin, s katerimi boste preprečili slabost v avtu.

Nekateri otroci bruhajo, kadarkoli jih starši namestijo v otroški sedež in ko se avto začne premikati. Bruhanje se pogosto pojavi po kratkem času vožnje, včasih pa se lahko pojavi, še preden avto spelje. Če otrok v takšnih položajih bruha iz neznanega razloga, je najboljša rešitev plastična vrečka, ki jo zataknete v otroški sedež in počakate, da otrok začne bruhati. Ne poskušajte kazati neodobravanja bruhanja, saj lahko pri nekaterih otrocih vaš odziv (četudi je negativen) samo še ojača njihovo obnašanje.

Po eni ali dveh epizodah bruhanja se to ponavadi preneha in je preostanek potovanja miren. Za zdravljenje morske bolezni je pri mlajših otrocih najboljši počitek in pa zdravili cinarizin ali prometazin.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here