Skupno ustvarjanje spodbuja motorične sposobnosti, ustvarjalnost in vztrajnost

0
571

Ustvarjanje – za nekatere starše rdeči alarm. Skrbi jih, da se bo glina pojavila na preprogi, barve na stenah, lepilo pa v laseh. Vendar pa se z dobro pripravo lahko izognemo mnogim neželenim učinkom, poleg tega pa je ustvarjanje zelo dobro za otroka. Tudi pri ustvarjanju je pomembno, da je otrok dobro motorično razvit in lahko dobro drži pripomoček, na primer barvico. Sčasoma, predvsem pa z veliko vaje, bo lahko otrok svoje roke in prste bolje usmerjal in jih uporabil tudi za težje naloge, kot so izrezovanje, sestavljanje ali odvijanje zamaška.

Načeloma lahko ustvarjate z vsemi materiali, ki za otroka niso nevarni (ostri, strupeni ali lomljivi). To so lahko vsakdanji predmeti, kot so škatle, gumbi, pluta ali pa naravni materiali, kot so kamni, listje, školjke ali mah. V veleblagovnicah ali posebnih trgovinah boste našli veliko število materialov: papir, klobučevino, peno, glino, steklene kroglice, les ali plastiko, itd. Občutek različnih materialov spodbuja ustvarjalnost in razvoj možganov. Tudi pri risanju ali slikanju izberite najljubšo tehniko. Končni izdelek lahko obesite na steno.

Izberite primeren prostor, okolico ali tla pa zaščitite s plastično folijo ali s časopisi. Otroka oblecite v kakšno staro obleko ali mu dajte predpasnik, da bo lahko mirno ustvarjal z barvami, lepilom in drugimi materiali. Pripravite si vse pripomočke, da vam ne bo treba s pobarvanimi prsti iskati škarij. Po končanem ustvarjanju tudi počistite skupaj.

Vir: Rund-ums-Baby

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here