Skupaj skozi nosečnost in porod

0
624
nosenostroke

Mnogi pari hodijo med nosečnostjo skupaj na preglede. V tem času nosečnost doživljata skupaj, delita svoje občutke in se pogovorita o željah in zaskrbljenosti glede nosečnosti in poroda. Danes veliko bodočih očkov svoje partnerke spremlja na preglede, zlasti na ultrazvočne. Tako se, v primeru da želi biti zraven pri porodu, že prej pripravi na ta dogodek.

Prvi pregled od skupno desetih se običajno opravi po 7. tednu nosečnosti. Namen pregleda je ugotoviti morebitna tveganja za mater in otroka in opraviti nekaj preiskav. Dobili boste tudi materinsko knjižico. Prvi ultrazvok pa se opravi med 9. in 12. tednom nosečnosti. Za večino moških, ki spremljajo svojo partnerko, je ta dogodek zelo pomemben. Prvi pogled na vajinega še nerojenega otroka je zelo poseben trenutek. Pogosto začne očka ravno v tem trenutku spletati čustveno vez z otrokom.nosenostroke

Biti zraven pri porodu ali ne?

Vsak bodoči očka si prej ko slej postavi vprašanje, ali bi rad bil zraven pri porodu. Vsak par se mora zato že zgodaj in odkrito ukvarjati s tem vprašanjem. Nihče se v to ne sme čutiti prisiljenega, če tega ne želi.

Obstaja več razlogov, zakaj se moški ne odločijo, da bi prisostvovali porodu. Mogoče se ne čutijo ustrezno pripravljeni, menijo da med porodom ne bi mogli koristiti partnerki ali pa so občutljivi na kri. Po drugi strani pa mnogi moški, ki so prisostvovali porodu poročajo, da je rojstvo otroka ena izmed najbolj pomembnih izkušenj. Mnoge ženske pravijo, da jim je bila podpora njihovega partnerja med porodom zelo pomembna in da je važno, da je bil partner tam, četudi ni mogel veliko pomagati.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here