Seminar sočutnega starševstva

0
78

Se kdaj kot starši počutite nemočne ob svojih otrocih? Morda kdaj ne veste, kako se odzvati na njihov nemir? Si jih želite bolj vključiti v družinska opravila?

Seminar sočutnega starševstva je oblikovan z namenom, da starši začutijo sebe in prepoznajo svoje željene drže v odnosu do svojih otrok.

Na seminarju sočutnega starševstva boste tako spoznali, kako vaše pretekle izkušnje vplivajo na reakcije pri vzgoji. Na drugi strani pa se boste naučili, kako postopoma spreminjati nezaželene vzorce in reagirati tudi v burnih trenutkih tako, kot prepoznamo, da je za nas in naše otroke najboljše. Bistveno pri tem pa je, da z otrokom tako mama kot oče vzpostavita pristen stik in na tem gradita svoj odnos.

Sočutno starševstvo je naravno starševstvo in temelji na odnosu in sočutju ter nima povezave s permisivno ali avtoritativno vzgojo. Pri sočutnem starševstvu otroku postavimo meje, ki jih prepoznamo kot nujne in potrebne. Sočutno starševstvo terja, da tako mama kot oče vzameta svojo vlogo zares. Otrok prepozna avtoriteto starša; vendar ta ne zraste iz strahu, temveč iz spoštovanja. Otrok namreč začuti, da se je starš vživel vanj in se ustrezno odzval, zato mu ni težko slediti oz. denimo opraviti zanj neljubo nalogo (pospravljanje, čiščenje …). Pri sočutnem starševstvu velja ničelna toleranca do nasilja.

Stroka in izkušnje

Seminar pripravljajo zakonca in starša Maja in Igor Vovk z zakoncema Janjo in Primožem Grilc, ekipo pa dopolnjuje p. dr. Christian Gostečnik, ki je razvil inovativen model relacijske družinske terapije.

Zakonski pari s svojim znanjem, držo ter lastnimi bogatimi izkušnjami (zakonca Vovk imata 4, zakonca Grilc pa 5 otrok) udeležence tekom seminarja vodijo po poti prepoznavanja vzorcev in učenja reagiranja. Dr. Gostečnik pa s svojimi spoznanji preko igranih situacij staršem na konkreten način pokaže odzive otrok glede na to, kako starši reagiramo.

Seminar bo letos potekal že 6. leto zapored.

Vsakodnevne situacije, nove rešitve

Seminar tako ni samo študijsko naravnan, ampak vsebuje veliko praktičnih primerov in pogovora o konkretnih situacijah. Na seminarju se boste tako v igranih primerih srečali z vsakodnevnimi situacijami, ki pa jih boste lahko osvetlili z različnih vidikov: kakšna so doživljanja vpletenih »akterjev« in kakšni odzivi so najboljši, hkrati pa boste lahko spoznavali in reflektirali svoja odzivanja.

Starši doživljamo podobne izkušnje oziroma se srečujemo s podobnimi dilemami. Zato bo pomemben vidik tudi medstarševsko učenje. Tekom celotnega vikenda boste imeli možnost izmenjave izkušenj, kar bo še obogatilo vsebine, s katerimi se bomo ukvarjali.

Kdaj in kje?

Seminar sočutnega starševstva bo potekal v hotelu Oleander v Strunjanu od 24. do 26. novembra 2017. Poleg močnih vsebin boste tako imeli priložnost tudi uživanja v prelepi okolici.

Cena znaša 165 €/osebo (ob prijavi obeh staršev pa je cena na osebo 145 €).

Kako je z varstvom?

Otroci, ki se še dojijo, so lahko ves čas s starši na seminarju. Varstvo za starejše otroke si uredite sami doma oz. lahko s seboj pripeljete koga za varstvo.

Prijave in informacije

Več informacij dobite na https://www.iskreni.net/programi/event/seminar-socutnega-starsevstva/ ali na [email protected]. Lahko pa nas pokličete na 05 90 20 000.

DELI

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here