Segrevanje otroške hrane v mikrovalovni pečici

0
899
1050065_73158261

Segrevanje otroške hrane, kašič v mikrovalovni pečici ni priporočljivo. Znanstvene študije so v zadnjih letih izključile možnost, da sevanje mikrovalovne pečice spremeni otroško hrano v kozarcih. Kljub temu je skepticizem še vedno velik, še posebej, ker moramo pri segrevanju hrane v mikrovalovni pečici upoštevati varnostne ukrepe, da vsebina ni prevroča in ni nevarnosti, da bi se dojenček s hrano opekel: 

– Kozarček segrevajte le nekaj sekund. Če prvi test pokaže, da je hrana še prehladna, ga dajte v mikrovalovno pečico še za nekaj sekund.

– Hrano po segrevanju v mikrovalovni pečici dajte na krožnik. Le tako boste dejansko videli, koliko je vsebina dejansko segreta, po drugi strani pa se hrana na krožniku ohladi hitreje.

– Hrana mora biti dobro premešana. V mikrovalovni pečici namreč ni nujno, da se hrana v kozarčku segreje enakomerno. Medtem ko je vrhnja plast morda prave temperature, je lahko vmesna plast še vedno hladna ali pa prevroča.

– Ne glede na to, ali otroka hranite iz krožnika ali neposredno iz kozarca: vedno znova preverjajte temperaturo hrane, preden z njo nahranite svojega otroka. Steklo namreč pogosto daje napačno informacijo o temperaturi, saj je kozarček veliko hladnejši kot večina hrane v njem. Za realno testiranje temperature so primerni prsti ali vaš občutek za toploto v ustni votlini. In ne pozabite: kar je vroče za vas, bo vaš dojenček občutil še bolj vroče kot vi.

1050065_73158261

Vir: Muetterberatung

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here