Sedenja se otrok nauči sam

0
2880
Sedenje
Sedenje

Možnost sedenje ni prirojena in otrok se mora sedenja najprej naučiti. Večina otrok se uči sedeti od petega meseca življenja dalje in lahko pri devetih mesecih že samostojno sedi. Zato bodite potrpežljivi z njim, ker se bo tega naučil sam od sebe.

Preden se bo otrok naučil sedeti, bo trajalo nekaj mesecev. Da lahko otrok sedi, se mora njegov prsni del hrbtenice razviti v raztegnjen položaj. Poleg tega je za samostojno sedenje potreben je razvoj otrokovih mišic.

Starši nikoli ne bi smeli siliti otroka v pokončen položaj, na primer z blazinami, saj se tako zgornji del otrokovega telesa lahko sesede in omejuje dihanje. V najslabšem primeru lahko pride do trajne poškodbe hrbtenice.

Starši morate zaupati v sposobnosti vašega otroka. Zdrav razvoj in učenje pomembnih veščin je že programirano v genih. Dokler otrok ne zna sedeti sam, ga med hranjenjem ne dajajte v otroški stol. Prav tako ga ne fotografirajte v sedečem položaju, na način, da ga obložite z blazinami. Tako boste preprečili slab razvoj drže in pomagali naravnemu razvoju otroka.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here