Sanje med nosečnostjo

0
4769
nosenost4

Nosečnice pogosto sanjajo več in bolj intenzivno, poleg tega pa se svojih sanj tudi boljše spominjajo. Veliko sanj je tesno povezanih z nosečnostjo in odvisnih od tega v katerem trimesečju je nosečnica in kako se fizično počuti. Proti koncu nosečnosti so sanje zelo intenzivne, ker spanje postane težje in je pogosto prekinjeno.

Sanje na začetku nosečnosti

Bujni vrtovi, sočno sadje in veliko rož so najpogostejše sanje na začetku nosečnosti in simbolizirajo plodnost in spočetje. Prav tako je v sanje velikokrat vključena voda. Značilne za zgodnjo fazo nosečnosti so tudi sanje o hiši. Predstavljajo dejstvo, da se vam bo življenje spremenilo. Nekatere ženske sanjajo o dviganju zelo težkih uteži ali vlomilcih. Tu se kaže strah pred obremenitvami in občutek nemoči.

V sredini nosečnosti ima pomembno vlogo telesnost

Od 4. meseca nosečnosti nosečnost fizično postaja vse bolj očitna. Nekatere ženske lahko imajo v tem obdobju zelo močne erotične sanje, sanje o svojih bivših partnerjih ali sanje o tem, da ima njihov partner drugo žensko. Vse te sanje se pojavljajo, ker se vaše telo spreminja. Nekatere ženske poročajo v drugem trimesečju sanjajo o malih živalih, ki jih krmijo ali da se v njihovih sanjah pojavi njihova lastna mati. To naj bi pomenilo, da so nosečnice bolj zaskrbljene, saj bodo kmalu mame.

Tik pred porodom so sanje najbolj intenzivne

V zadnji tretjini nosečnosti se sanj spomnimo zelo živo in pogosto se zdi zelo simbolično. V tretjem trimesečju mnoge ženske zelo intenzivno sanjajo o svojem otroku. Sanje o potovanju, pakiranju kovčkov in tavanju po povsem neznanih krajih predstavljajo strah pred neznanim. Sanje o tem, da ste pozabili otroka ali ga ne morete najti, predstavljajo strah pred vlogo matere in odgovornostjo. Tudi ženske, ki so zelo vesele in sproščene lahko imajo take sanje. Še posebej veliko sanj nosečnic se v pozni nosečnosti vrtijo okoli poroda. Nekatere ženske sanjajo, da jih nosi voda. Mnoge ženske sanjajo, da imajo bolečine. Strah pred porodom predstavljajo sanje o lastni smrti, izgubi krvi in o strahu pred popolno nemočjo. Takšne sanje imajo predvsem tiste ženske, ki so noseče prvič.

nosenost4

Lepe sanje lahko pomirjajo, spet druge sanje pa lahko pustijo strašne občutke in strahove. Lahko se odločite, da boste pisali dnevnik sanj, ki je lahko pozneje zanimiv spomin na dneve nosečnosti in tudi pomaga bolje razumeti vaše občutke.

Vir: Liliput-lounge

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj