S kakšnimi dodatnimi težavami je povezan nižji/višji mišični tonus

0
1007

Kakšne težave imajo otroci z nižjim mišičnim tonusom in zakaj je pomembno, da starši poiščejo strokovno pomoč?

Oglejte si video v katerem strokovnjakinja Kristina Miljančič Špacapan, prof. def., senzorno integracijski pedagoginja, razlaga, kakšne težave imajo otroci z nižjim mišičnim tonusom in zakaj je pomembno, da starši poiščejo strokovno pomoč.

Kaj pa otroci s težavami mišičnega tonusa? Na govoru se kažejo težave, pri drži, pri koncentraciji. Pogosto je mišični tonus povezan tudi s koncentracijo in tudi s pravilnim sedenjem. V zgodnjem otroštvu se tudi kaže težava s plazenjem, kjer je težava z držanjem glavice. Pri določenih mesecih veste, mora glava pasti kravice. Mišični tonus se ne odraža samo pri govoru, ampak se odraža pri celostnemu sistemu.

In verjetno je tu potrebnega še več dela, tako doma staršev kot tudi terapevtov? Ja. Dobro je res, da si poiščejo pomoč, ker, saj čez nekaj časa bo otrok, vsak od nas je, nekako kompenziral. Niso vedno te kompenzacije dobre. Gre tukaj tudi za kvaliteto življenja, ker kasneje nas lahko ta kompenzacija privede tudi do tega, da imamo kasneje npr. težave s hrbtenico in s kolki itd. v starostnem obdobju.

Sodelujoči strokovnjaki:

Kristina Miljančič Špacapan

http://micsi.si/

prof. def., pedagoginja za senzorno integracijo, Micsi d.o.o.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here