S čim lahko spodbujamo razmišljanje otroka

0
1392

Da spodbujamo razmišljanje otroka, se moramo starši dobro znajti in otroku predstaviti kar najbolj zanimive stvari in mu dajati predoge za razmišljanje.

Lidija Jerše, mag. predšolske vzgoje, pomočnica ravnateljice, Vrtec Kočevje, v videu pojasnjuje na kakšen način, s katerimi pripomočki otroka spodbujamo k samostojnemu razmišljanju.

Deklica na igralih
Deklica na igralih

Kako spodbujamo razmišljanje otroka?

Sam kotiček v igralnici, opremljen kotiček z določenimi simboli, znaki, ki jih otrok povezuje. Npr. v vrtcu imajo otroci opremljene garderobe s svojimi znaki. Umivalnica je opremljena s posebnimi znaki, itd. Pred opismenjevalno obdobje se začne v predšolskem obdobju. To ne pomeni, da otroke v vrtcu učimo pisati in brati, ampak dajemo vzpodbude. Polepljenje črke po vrtcu in otroci sprašujejo, jih zanima. Zelo pomembno je branje. Pomembno je, da otroku čim več beremo. Pomembno je tudi družinsko branje, iz vrtca prihajajo vzpodbude, da naj v družini čim več berejo. Vrtec lahko posreduje knjige tudi v družine, kjer običajno ni knjig, kjer starši ne hodijo z otrokom v knjižnice in se na ta način vzpodbudi starše. Vse to lahko starši prenesemo v dom. Danes je na voljo ogromno didaktičnih materialov, a vseeno naj poudarim, da moramo otroku pustiti, da se sam igra, da si sam najde igračo. Ena taka učilnica je travnik ali gozd.

Igrače za otroke
Igrače za otroke

 

Preberite tudi prispevek o tem kako spodbujamo razmišljanje otroka.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj