S čim lahko pomagamo k hitrejšemu porodu, ko smo čez rok

0
2756
Ples v nosečnosti
Ples v nosečnosti

Obstaja tudi nekaj naravnih načinov in aktivnosti, s katerimi lahko sprožite porod, vendar se prej posvetujte z zdravnikom ali ginakologom.

Obstaja nekaj naravnih metod, ki jih lahko poskusite sprožiti porod in, ki spodbujajo krčenje, vendar pod predpostavko, da ste tako vi kot vaš otrok zdravi. Preden naredite karkoli v tej smeri, se morate posvetovati z zdravnikom, ginekologom ali babico.

Spolnost: Spolni odnos naj bi deloval na dva načina. Spodbudi nastajanje hormona oksitocina (hormona, ki stimulira krčenje). V spermi pa se nahajajo prostaglandini – to so skupina tkivnih hormonov, ki lahko spodbujajo krčenje materničnega vratu. Ne skrbite: spolni odnos ne more sprožiti poroda, če vaš otrok ni pripravljen.

Hoja: Hormon oksitocin spodbuja pritisk otrokove glave na maternični vrat in tako lahko sproži krčenje.

Alternativne terapije: Nekatere ženske se poslužujejo dodatnih alternativ, kot so akupunktura in refleksoterapija. Pomaga lahko tudi homeopatija.

Trebušni ples ali kroženje z medenico: Za izboljšanje položaja otroka to izvajajte v bazenu. Podobno kot pri hoji se stopnjuje pritisk na medenico. Oksitocin se sprosti in otrok se lahko s svojim gibanjem postavi v boljši izhodiščni položaj.

Izogibajte se odvajal, kot so ricinusovo olje, klistir ali podobni črevesni stimulansi. To lahko vodi v bolečine in včasih vodi v zaplete, kot so okužba ali dehidracija. Tega pa si ne morete privoščiti, saj morate hraniti svoje moči za porod.

Vir: BabyCenter

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here