Recepti v vzgoji. Za srečne starše in otroke.

0
69
Izjemna ekipa predavateljev na KIDS Conference. Izvedite več na www.kids-conference.com.

Iza Sia Login, Marko Juhant, Boris Vene, Aleksander Šinigoj in Vivien Najvirt Korošec bodo svoje življenjske izkušnje in nasvete o starševstvu, vzgoji, osebni rasti in poslovnem uspehu delili na prireditvi KIDS Conference.

Iza Sia Login – vse v življenju manifestiramo sami

Si predstavljate, kako uspešni bi bili vaši otroci, če bi si znali manifestirati dobre ocene v šoli? Ko bi namesto, da bi se tresli v strahu: »Joj, sigurno bom pisal cvek,« strastno rekli: »Znam in vem, da bom dobil dobro oceno.« Ja, žal so tudi ocene v šoli danes še kako pomembne, čeprav niso nujno ustrezen izobraževalni mehanizem. A če je sistem ocenjevanja pač takšen kot je, se ga naučimo upravljati na najlažji možen način.

Vabi vas na KIDS Conference, saj je pripravila praktične vaje iz manifestacije za vso družino. Spregovorila bo tudi o tem, katere tehnike in načela uspešno uporablja na poslovnem, družinskem in osebnem področju.

Marko Juhant – specialni pedagog in avtor iskrivih knjig z nasveti o vzgoji

Nasveti za vzgojo odvisni od specifične situacije, kot 5 brezčasnih nasvetov pa vedno priporoča:

  • Otroku postavite meje.
  • Od malih nog naj doma pomaga, da skozi igro razvije delovne navade.
  • Naj ne uporablja računalnika ali mobilnika več kot uro na dan, ker bo razvil zasvojenost. Mobilnik naj dekleta dobijo pri 14. letih, fantje pa še pozneje.
  • Že na začetku šolanja je pomembno, da se starši ne usedejo z otrokom, ko ta dela domačo nalogo.
  • Otrok odrašča izključno ob izkušnjah. Besede so samo besede.

V svojem predavanju na KIDS Conference se bo posvetil odgovornosti, ki jo imajo današnji starši. Starši se še nikoli niso tako ukvarjali z otroki kot se dandanes. In še nikoli ni bilo toliko razvajenih otrok, ki so brez delovnih navad. Najstnikov, ki ne znajo urediti svojih sob. Otrok, ki zaznajo, da so starši obupali, in gredo potem preko vseh meja.

Na predavanju bo predstavil praktične tehnike, ki jih uporabljam na svetovanjih. Predvsem bo na KIDS Conference na voljo za vprašanja staršev, tudi za pogovore in nasvete v dvoje.

Boris Vene – podjetniška legenda, priljubljen pisatelji in kreator sistema za zdravo življenje

Zanimiva je njegova trditev, da skozi vzgojo otroka otrok vzgaja starša – proces v resnici obojestranski. Otrokom se trudimo nuditi najboljše in jim prihraniti bridke izkušnje. Velikokrat smo ob tem toliko osredotočeni nase, lahko tudi nezavedno, da postanemo mi osrednje figure pri vzgoji. Na primer, lahko se trudimo iz otroka narediti nekakšno kopijo sebe, ali ga želimo vzgajati drugače od prijemov, kakršnih smo bili v mladosti deležni sami in nam niso bili všeč.

Za KIDS Conference pripravlja nepozabno vsebino in izkustveno delavnico, katere cilj je spremeniti življenja staršev in otrok.

Dr. Aleksander Šinigoj – NLP Master trener

O vzgoji otrok imamo veliko teorij, ampak na koncu je pomembna predvsem praksa! Dajajmo jim zglede, ki jim bodo pomagali, da bodo, ko odrastejo, močni v sebi. Da bodo imeli jasno vizijo, kam gredo, in da se bodo znali prilagajati vsem spremembam, ki jih čakajo v življenju.

Njegovo predavanje na KIDS Conference bo namenjeno vsem, ki vas zanimajo konkretne, praktične NLP tehnike – tehnike hipnoze in samohipnoze, s katerimi lahko pomagate otrokom, da bo njihovo življenje v tem trenutku in tudi v njihovi prihodnosti boljše, lepše in lažje. Hkrati boste izvedeli, kako na praktičen način uporabite ta orodja.

Zabavne interaktivne igre in tehnike za vso družino so del programa KIDS Conference.

Mag. Vivien Najvirt Korošec, letos se bo KIDS Conference odvila že tretje leto zapored

Kakšen je namen dogodka in komu je namenjen?

Poslanstvo dogodka je dati staršem čas, fokus in orodja za tisto, kar je res pomembno: da se povežejo s svojimi otroki, partnerjem in samim sabo.

Skozi leto si moramo vzeti čas za najrazličnejše stvari, predvsem za delo in tisoče opravkov. Ob tem pa pozabimo na čudežnost ljubezni in spoznavanje s partnerjem, partnerko. Na prve skupne dosežke. Sčasoma obledijo čustva ob čudežu rojstva otroka, prvih korakov, besed. Zmanjka časa za iskrene poglede in tople besede.

Če je čas za vse, če načrtujemo vse ostalo, potem mora biti tudi čas za nas, naju, zase.

Še posebej zaposleni starši – starši, ki so obenem še podjetniki in nimajo niti opredeljenega urnika, starši, ki morda nimajo pomoči starih staršev – so pogosto vpeti v nenehno vrteče se kolo obveznosti vsakdana.

Vsaj enkrat na leto izstopite iz tega kolesja in posvetite en vikend v letu temu, kar je res pomembno. Vam samim, vašemu odnosu s partnerjem in otrokom. Vaši osebni in posledično poslovni rasti.

Zato jo veselijo čudoviti odzivi na KIDS Conference: družinski vikend za to, kar je res pomembno.

KIDS Conference bo potekala: 29.11. – 1.12. 2019

Več informacij o dogodku dobite tukaj.

 

 

oglasno sporočilo

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here