Razvoj govora otroka skozi pravljice, risanke in lutkovne predstave

0
2024

Kakšno vlogo imajo otroške risanke, lutkovne predstave, različne pravljice in kakovostni risani filmi za razvoj govora otroka in pri njegovem razmišljanju.

Razvoj govora otroka skozi branje
Razvoj govora otroka skozi branje

Razvoj govora otroka skozi pravljice, kakovostne risanke in lutkovne predstave

Pri razvoju govora je pomembne vzorec, ki ga ima otrok. Kakšno vlogo imajo pri razvoju razmišljanja risanke, lutkovne predstave v videu pojasni Lidija Jerše, mag. predšolske vzgoje, pomočnica ravnateljice, Vrtec Kočevje.

Pri razvoju govora je zelo pomemben vzorec, ki ga ima otrok. Ni vseeno na kakšen način se otrok pogovarja doma, kdo se pogovarja in na kakšen način se pogovarja z otrokom. Otrok dobi na ta način vzorec in se na ta način njegov način govora stopnjuje. Zelo pomembno je, da otroku čim več beremo kakovostno otroško literaturo. Pomembne so pravljice, pomembno je družinsko branje. Pomembna je povezava vrtca z družino, saj vrtec vzpodbuja družine k skupnemu branju, zato poznamo bralni nahrbtnik. Potem je pomembno tako za razvoj govora kot za razvoj mišljenja kakovostne lutkovne predstave, kakovostni risani filmi in da se časovno omeji, kar se tiče gledanja risank.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here