OtrokZ otrokom na počitniceRazgledni stolp na Planini

Razgledni stolp na Planini

Razgledni stolp na Planini nudi lep razgled na Ljubljansko kotlino in na okoliško hribovje. V zimskih dneh pohodniki pri stolpu uživajo na soncu, medtem ko je pod njimi megleno morje.

Izdelan je iz hrastovega lesa v višino meri 22 m in je tako najvišji samostoječi leseni objekt v Sloveniji.

Delovni čas

  • v zimskem času (oktober-marec) od srede do petka med 9.00 in 20.00, med vikendi pa od 8.00 in 18.00
  • v poletnem času (april-september) od srede do petka med 9.00 in 20.00, vikendi in prazniki pa med 8.00 in 20.00
  • Trajanje: /
  • Zahtevnost: primerno za otroke 3+ let.
  • Okvirna cena: brezplačno.

Razgledni stolp na Planini

DSC_0046

 Opis poti:

Z avtoceste Ljubljana – Koper izberete izvoz Vrhnika. Pri prvem semaforju nadaljujete levo v smeri Logatca. Po stari cesti proti Logatcu nadaljujete pot do Zaplane – izberete drugi izvoz in se peljete do Zaplane.

Nato vas tabla za Razgledni stolp usmerja desno. Pot lahko nadaljujete peš ali pa se še naprej peljete z avtom (z avtom se lahko pripeljete do stolpa).

Zdravi prigrizki

S seboj lahko vzamete zdrave prigrizke, ki nam izboljšajo počutje, povečajo energijo, uravnajo krvni sladkor, pomagajo pri nadzoru telesne teže itd. Po drugi strani pa si lahko s pametnim načinom prehranjevanja zagotovimo veliko energije (za študij, delo in šport), obrambo proti stresu (pred izpiti) in ohranjamo primerno telesno težo. Na žalost večina ljudi ob misli na zdravo prehrano takoj naredi grimaso, v stilu: »Fuj zdrava hrana je pusta in neokusna.« Pa vendar to ni res, saj nam z malo truda lahko uspe pripraviti zdravo hrano v pravo gurmansko doživetje.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE