Pustna kozmetika

0
553
make_up

Poslikava obraza je otrokom zabavna, veliko manj pa se jim zdi zabavno odstranjevanje teh ličil. Zato pred ličenjem otrokovo kožo dobro namažite, saj jo tako zaščitite.

Spet je tukaj pustni čas, ki največ veselja prinaša prav otrokom, ki lahko sedaj končno postanejo princeske, kavboji, pikapolonice, supermani oziroma vse tisto, kar si želijo. Veliko mask pa zahteva tudi nekaj pustnega ličenja.

Pomembno: prava pustna ličila

Tudi pri ličenju je kot prvo pomembno, da imate pravo »opremo«. Pomembno je tudi, da ne uporabljate ličil, ki niso primerna za otroke. To so predvsem kala, črtalo za oči, maskara in svinčnik za ustnice. Prava izbira so posebna pustna ličila ali gledališki make-up. V nobenem primeru pa ne uporabljajte starih ličil, ki so že postala krhka ali pa se je na njihovi površini že celo pojavila tekočina.

Ličila in občutljiva koža otrok

Poslikava obraza je otrokom zabavna, veliko manj pa se jim zdi zabavno odstranjevanje teh ličil. Zato pred ličenjem otrokovo kožo dobro namažite, saj jo tako zaščitite, ličila pa se bodo kasneje tudi lažje odstranila. Še posebej, če želite uporabljati mastne barve. Ličila odstranite z vato in vlažilno kremo. Če želite uporabiti čistilni losjon, se prepričajte, da je primeren za otroke. Koža vašega otroka je bolj občutljiva, kot si mislite, zato lahko nekateri proizvodi kljub vsemu povzročijo alergije. Zato ličila nekaj dni pred načrtovanim ličenjem preizkusite na majhnem predelu kože vašega otroka.

Ni potrebno, da kupite široko paleto barv, ampak je bolje izbrati nekaj osnovnih barv, ki jih lahko nato mešate skupaj. To pri ličilih, ki se dajo odstraniti z vodo, ni problem. Bolje je, če namesto z rokami delate s čopičem. Pri ličenju se izogibajte občutljivemu predelu okrog oči.

Pri ličenju pustite domišljiji prosto pot, seveda pa upoštevajte otrokove želje. Ideje najdete na spletu in v revijah. Bodite pogumni, saj maska le z močnim make up-om res pride do izraza.

Vir: Lifeportal

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here