Prvič na smučeh

0
579
smuanje

Čeprav smučanje in deskanje na snegu ni povsem nenevaren šport, morajo otroci prve izkušnje s tem dobiti čim prej. Prej kot bodo začeli, lažje se bodo tega naučili. Otrok lahko s prvimi poskusi na smučeh začne pri 3 letih starosti, z deskanjem pa je potrebno počakati do 6. ali 7. leta starosti, saj mišice mlajših otrok prej še vedno niso dovolj močne.

Ko se za to določite, morate ugotoviti še, ali boste otroka naučili smučati vi, ali ga boste vpisali v smučarsko šolo. V ničesar ga ne silite, saj lahko sicer dobi odpor do tega športa. Seveda je potrebno poskrbeti tudi za ustreznosmuanje smučarsko opremo. Pomembna je smučarska čelada, ki mora ustrezati standardom ter biti prave velikosti. Poskrbite lahko tudi za zaščito hrbtenice in zapestij s ščitniki, ki sicer še niso tako razširjeni.

Za varnost je ključno, da otroka čim prej naučite pravilnega obnašanja na smučišču. To ne zmanjšuje le nevarnosti za poškodbe, temveč prispeva tudi k splošni varnosti na smučišču. Otroci se morajo naučiti, naj bodo pozorni na druge smučarje, da znajo oceniti potencialno nevarne situacije in se jim izognejo.

Vir: Familienleben

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here