Prvi premiki otroka

0
5929
Prve gibe otroka nosečnica čuti nekje med 18. in 22. tednom nosečnosti.
Prve gibe otroka nosečnica čuti nekje med 18. in 22. tednom nosečnosti.

Ženske, ki so noseče prvič, izredno redko opazijo prve gibe pred 20. tednom nosečnosti, medtem ko tiste, ki so že rodile, običajno začutijo gibe prej. Prav tako tiste, ki nosijo dvojčke, trojčke.

“Prvorodka začuti prve gibe, ko je točno na polovici nosečnosti, to je  pri 20. tednih.  Mnogorodka pa lahko začuti prve gibe 2 tedna prej. Prvi gibi so telo rahli, kot premikanje v črevesju ali rahlo božanje od znotraj,” pojasni Darja Gašperlin Dovnik. Včasih pa nosečnica prve gibe začuti šele okoli 25. tedna.

 

 

Okoli 22. tedna večina nosečnic že opazi dojenčkove gibe. Do 24. tedna so redni premiki bolj izjema kot pravilo, včasih lahko nekaj dni nič ne čutite.

Na drugi strani pa ženske, ki so že rodile, dojenčkove premike opazijo že okoli 18. tedna nosečnosti ali celo prej, saj že poznajo občutek, ki ga povzročijo premiki.

Nosečnice, ki pričakujejo dvojčka ali več otrok, močneje in prej čutijo gibanje v mnogih predelih trebuha. Drugi dejavniki, ki vplivajo na to, kdaj in koliko boste čutili gibe dojenčka, so na primer položaj posteljice, količina plodovnice, debelina trebušne stene, kako aktivni ste vi ali otrok ter kako dobro znate poslušati svoje telo.

Vir: Pregnancy

Sodelujoči strokovnjaki:

Darja Gašperlin Dovnik

https://www.nuhalna-svetlina.com/kontakt.html

dr. med. spec. za ginekologijo in porodništvo, Zasebna ambulanta Celje

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here