Prva vozila za otroke

0
743
poganjalec_1

Komaj so se naši otroci naučili, kako varno stati in se premikati na lastnih nogah, že hočejo biti še hitrejši, seveda s pomočjo vozil. Ta ideja je dobra, saj aktivnost na različnih kolesih spodbuja razvoj motoričnih sposobnosti in občutek za ravnotežje. Ta otroška vozila so klasična in otrokom primerna:

Poganjalec je štirikolesno plastično vozilo, ki podpira učenje hoje in tekanja. Otroci se med vožnjo poganjajo z nogami. To so tiha vozila in so zato primerna tudi za v večstanovanjske bloke, da ne bo prihajalo do konfliktov s sosedi.

Otroška kolesa so optimalno orodje za usposabljanje bodočih kolesarjev in so primerna za nekoliko starejše otroke. Prepričajte se, da je geometrija usklajena z gibanjem, da ima nizko ergonomsko sedlo in varne ročaje. Vendar pa moramo biti vedno prisotni, ko se otrok vozi s kolesom. Otroci lahko z njim dosežejo neverjetne hitrosti, zato je bolje, da ga ne uporabljajte v bližini prometnih cest.

Skiro je dober za otrokov občutek ravnotežja. Z njim se še posebej starejši otroci naučijo kako držati smer.

Tricikli in avtomobili s pedali imajo največkrat pogon na pedala. Obstajajo tudi elektronsko nadzorovani, vendar so takšni primerni le za starejše otroke.

 

poganjalec_1

Vir: Mamiweb

 

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here