Prsne blazinice za dojenje

0
2145

Prsne blazinice so zelo priporočljive, saj vam lahko med dojenjem pušča mleko, prsne blazinice pa ga vpijejo. Še posebej v prvih tednih dojenja se lahko to dogaja zelo pogosto. Vzrok je lahko že, če slišite jok vašega dojenčka, saj takrat telo izloča hormone, ki povzročajo, da mleko izteka. Zato je za žensko zelo neprijetno, če bi se ji na majici pojavili mokri madeži. Blazinice so na voljo v dveh različicah: prsne blazinice za enkratno uporabo in pralne prsne blazinice. Katere blazinice izberete na koncu je stvar okusa, obe različici pa imata svoje prednosti in slabosti.

Prsne blazinice za enkratno uporabo
So manjše od pralnih blazinic in se v oprijetih majicah nosijo razmeroma neopazno. V notranjosti je vpojno jedro – podobno kot pri plenici za enkratno uporabo – v kateri se zbira mleko. Blazinice za enkratno uporabo so po uporabi odpadek, kar prihrani čas, ki bi ga uporabili za pranje blazinic. Vedno jih lahko vzamete s sabo, menjava je hitra in preprosta. Vendar pa nekaterim mamicam te blazinice ne odgovarjajo, saj lahko še bolj dražijo boleče bradavice. Izjema so blazinice s hidrogelom. Te lajšajo bolečine in hladijo ter so na voljo v sterilni embalaži. Vendar pa tudi niso poceni. Če želite uporabljati blazinice za enkratno uporabo, je priporočljivo, da eksperimentirate in preizkusite različne ponudnike.

Pralne prsne blazinice
Pralne prsne blazinice priporoča večina babic. Obstajajo modeli narejeni iz čistega bombaža, volne in svile. So večje kot blazinice za enkratno uporabo. Čisti bombaža je zelo vpojen. Še posebej na začetku dojenja veliko žensk trpi zaradi bolečih in razdraženih bradavic. V tem primeru so najboljše blazinice iz volne in svile. Čista svila pomirja kožo in pomaga obnoviti boleče bradavice. V primerjavi s prsnimi blazinicami za enkratno uporabo so dražje, vendar jih imate za kar nekaj časa. Operete jih ročno, sušijo se zelo hitro. Pri blazinicah, ki so iz volne, uporabite posebno pralno sredstvo za čiščenje volne.

Vir: Familie-und-Tipps

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here