Prostor za otroka mora biti čim bolj miren

1248
Spanje.
Spanje.

Prostor za otroka mora biti čim bolj miren, a še vedno dovolj blizu, da boste slišali otrokov jok. Stene morajo biti svetle, kot je mogoče, vsekakor poslikane s svežimi nikakor pa ne z kričečimi barvami. Posebej primerne so pastelne barve.

Prednostna naloga je varnost otrok. Vedno prisotna nevarnost so vtičnice, zato jih je potrebno zaščititi. In to ne velja le za tiste v otroški sobi, ampak tudi drugod po stanovanju. Drugi potencialni vir za nevarnosti so vogali in robovi na pohištvo. Zato raje kupite pohištvo, ki bo imelo zaobljene robove.

Najbolj pomembna stvar je poleg postelje gotovo previjalna miza. Previjalna miza oziroma komoda mora imeti dovolj prostora za plenice, otroška oblačila in toaletne potrebščine. Praktično pa je tudi, da se vsi pripomočki lahko kasneje varno shranijo.

Na začetku je otrok v svoji sobi sam le takrat, ko spi. Praktično je, če zagotovite prostor za udoben kavč ali stol, kamor se bo lahko mamica namestila med hranjenjem otroka.

Seveda ne smemo pozabiti na otroško dekoracijo, vendar tudi tukaj ne smemo pozabiti na otrokovo varnost. Zato priporočamo nalepke po stenah, ki polepšajo sobo in so varne za otroke.

Otroška soba ne sme biti samo lepa, ampak tudi prilagojena potrebam otroka. Najprej in predvsem je potrebno poskrbeti za varnost in veliko prostora za shranjevanje potrebnih elementov, kot so plenice, otroška oblačila ter toaletne potrebščine.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav