Prosti čas za mamo

0
952
hobiji

Ženske, ki so navajene samostojnega in zbranega dela, se novega življenja z dojenčkom še posebej težko privadijo. Obupana mati se vsak dan spopade z navidezno neoblikovanim dnem – o organiziranosti ni sledu. Osvoboditi se morate dosedanjega miselnega vzorca in postati prožnejši, pa boste svojemu življenju spet lahko dali obliko, toda bolj prilagodljivo.

Že kmalu boste ugotovili, ob katerem delu dneva je dojenček posebej miren. Ne poskušajte v tem času delati gospodinjskih del, ampak si prav takrat tudi vi vzemite »svojo urico«, bodisi za počitek, telovadbo, telefoniranje ali pa, da se najeste. Potem boste vsem dolžnostim lažje kos.

Če pri dojenčku pomagajo babice ali botre, ne imejte slabe vesti, če ta čas izkoristite zase. Pogovorite se o tem in pojasnite, da vam to pomaga pri ponovnem postavljanju na noge. To, da se oddahnete, je enako pomembno in upravičeno, kot so vaše gospodinjske dolžnosti.

Izkoristite zase tudi kratka obdobja. To bo vašemu življenju z otroki vedno koristilo. Ne recite: Saj se ne splača. Kratko in malo izpeljite. In sicer takoj!

Bodite prožni: dan obremenite s čim manj trdnimi roki. Ne delajte načrtov, kaj vse nameravate narediti. Zastavite si samo grobe tedenske cilje in izkoristite vsako priložnost.

Dojenček vas ne bo pogrešal, če se bo z njim ukvarjal vaš partner.

hobiji

Vir: Prvo leto

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj