Priprave na nosečnost

Ko boste starši, boste v prihodnjih letih imeli veliko nalogo. Otroka je treba spodbujati in podpirati, kar je pogosto velik stres za starše.

Ali ste pripravljeni na otroka

Odločitev za otroka je izbira za vse življenje. Otrok je vsaj 18 let vsak dan prisoten v življenju staršev. Vse odločitve, ki jih starši sprejmejo v zvezi z otrokom, bodo vplivale na otroka kot posameznika. Starši so odgovorni za dobrobit svojega otroka. Otrok bo v prvih osmih letih potreboval nenehno skrb, to pomeni, da ga ne boste smeli pustiti samega doma, ker si želite iti na zabavo. Pari se morajo zavedati, da bo otrok nekoliko okrnil njihovo osebno svobodo, čeprav bodo ob prilagajanju imeli še vseeno čas za kakšen hobi.

Kako želita vzgajati svojega otroka

Pogovoriti se morata tudi o tem, kako si vidva predstavljata vlogo matere in očeta, ter kako želita vzgajati svojega otroka, na primer, kaj se vama je v vzgoji vajinih staršev vtisnilo v spomin kot dobra stvar in česa ne bi nikoli naredila tako, kot vajini starši. Partnerja se morata dogovoriti o skupnem soglasju na področju vzgoje, kar je edini način za dobro delovanje družine.

načrtovanje skupnega doma
načrtovanje skupnega doma

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj