Pripomočki za dojenčka, ki jih NE potrebujete

0
4688
Pripomočki za dojenčka
Pripomočki za dojenčka

Dojenček že tako rabi kar nekaj stvari, medtem, ko jih je nekaj povsem nepotrebnih. Naslednji izdelki za dojenčke spadajo v skupino tistih, ki jih dejansko ne potrebujete če pa jih že, jih potrebujete zelo malokrat.

Poseben detergent za pranje dojenčkovega perila – Poseben detergent potrebujete le, če ima dojenček zelo občutljivo kožo. V tem primeru lahko detergent izdelate tudi sami doma in ga tako uporabljate za pranje perila vseh družinskih članov. V nasprotnem primeru lahko brez skrbi uporabljate ista sredstva kot prej.

Grelec za stekleničko – Verjetno se ne bo velikokrat naredilo, da bi ga potrebovali. Stekleničko lahko pogrejete tudi v topli vodi, za to ne potrebujete dodatnih grelcev.

Baby sekljalnik – Običajni palični mešalnik in sekljalnik bo hrano ravno tako dobro pretlačil.

Grelnik vlažilnih robčkov za dojenčke – je popolnoma neuporaben izdelek, saj lahko vlažilne robčke segrejete tudi pod toplo vodo. Najbolje pa je, da vsaj v prvih mesecih za previjanje uporabljate krpice iz naravnih vlaken ali vatko za umivanje.

Kopalni plašč – Dojenček v njem res izgleda ljubek, ampak ko ga boste vzeli iz kadi, ga boste obrisali, mu nadeli pleničko in ga oblekli. Vmes ga verjetno ne boste oblačili še v kopalni plašč. Kopalni plašč boste verjetno rabili šele kasneje, ko se boste odpravili na bazen ali morje.

Kopanje in nega dojencka.
Kopanje in nega dojencka.

Čevlji – Dojenčki sprva še ne morejo hoditi, zakaj bi torej potrebovali čevlje? Tople nogavičke so dobra alternativa, saj so zračne in dojenčka nič ne žulijo.

Poganjalec in hojica – Slišali smo že preveč zgodb o tem, kako se je dojenček s takšnim pripomočkom zapeljal po stopnicah navzdol. Seveda moramo paziti, a nesreče se dogajajo. Poleg tega pa naj bi poganjalci in hojice upočasnili motorični razvoj, namesto, da bi spodbujali mobilnost.

Otroški puder v prahu – Nekateri pediatri menijo, da se otroški puder pri dojenčkih ne sme uporabljati, ker je lahko pri vdihavanju škodljiv za pljuča. V zameno raje po potrebi uporabljajte hladilno mazilo za ritko.

Vir: Pregnancy and Baby

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj