Pripomočki za dojenčka, ki jih NE potrebujete

4921
Pripomočki za dojenčka
Pripomočki za dojenčka

Dojenček že tako rabi kar nekaj stvari, medtem, ko jih je nekaj povsem nepotrebnih. Naslednji izdelki za dojenčke spadajo v skupino tistih, ki jih dejansko ne potrebujete če pa jih že, jih potrebujete zelo malokrat.

Poseben detergent za pranje dojenčkovega perila – Poseben detergent potrebujete le, če ima dojenček zelo občutljivo kožo. V tem primeru lahko detergent izdelate tudi sami doma in ga tako uporabljate za pranje perila vseh družinskih članov. V nasprotnem primeru lahko brez skrbi uporabljate ista sredstva kot prej.

Grelec za stekleničko – Verjetno se ne bo velikokrat naredilo, da bi ga potrebovali. Stekleničko lahko pogrejete tudi v topli vodi, za to ne potrebujete dodatnih grelcev.

Baby sekljalnik – Običajni palični mešalnik in sekljalnik bo hrano ravno tako dobro pretlačil.

Grelnik vlažilnih robčkov za dojenčke – je popolnoma neuporaben izdelek, saj lahko vlažilne robčke segrejete tudi pod toplo vodo. Najbolje pa je, da vsaj v prvih mesecih za previjanje uporabljate krpice iz naravnih vlaken ali vatko za umivanje.

Kopalni plašč – Dojenček v njem res izgleda ljubek, ampak ko ga boste vzeli iz kadi, ga boste obrisali, mu nadeli pleničko in ga oblekli. Vmes ga verjetno ne boste oblačili še v kopalni plašč. Kopalni plašč boste verjetno rabili šele kasneje, ko se boste odpravili na bazen ali morje.

Kopanje in nega dojencka.
Kopanje in nega dojencka.

Čevlji – Dojenčki sprva še ne morejo hoditi, zakaj bi torej potrebovali čevlje? Tople nogavičke so dobra alternativa, saj so zračne in dojenčka nič ne žulijo.

Poganjalec in hojica – Slišali smo že preveč zgodb o tem, kako se je dojenček s takšnim pripomočkom zapeljal po stopnicah navzdol. Seveda moramo paziti, a nesreče se dogajajo. Poleg tega pa naj bi poganjalci in hojice upočasnili motorični razvoj, namesto, da bi spodbujali mobilnost.

Otroški puder v prahu – Nekateri pediatri menijo, da se otroški puder pri dojenčkih ne sme uporabljati, ker je lahko pri vdihavanju škodljiv za pljuča. V zameno raje po potrebi uporabljajte hladilno mazilo za ritko.

Vir: Pregnancy and Baby

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav