Primerna obutev med nosečnostjo

0
1008
Obutev med nosečnostjo

Zaradi večje teže in zatekanja nog so mnogim ženskam čevlji, ki so jih nosile prej, premajhni.

Med nosečnostjo veliko žensk trpi zaradi zatekanja nog in krčnih žil. Prava obutev med nosečnostjo lahko ublaži določene simptome. Seveda to ne pomeni, da boste, ker ste noseči, okoli hodili le v copatih. Povsem ravni čevlji prav tako niso priporočljivi, zaradi hrbtenice. Priporočljivi niso niti čevlji z visoko tanko peto oziroma čevlji, v katerih nosečnica ni stabilna.

Preprečiti bolečine v hrbtu

Mnoge ženske zaradi vse večje teže otroka in s tem večjega trebuha trpijo zaradi bolečin v hrbtu in krčnih žil na nogah. Pravilna obutev lahko pomaga ublažiti neugodje. Čevlji z zelo visokimi petami povzročajo bolečine v hrbtu, saj nosečnica tako nehote iztegne trebuh naprej. Najboljši so udobni čevlji, ki so prepustni in zračni. Lahko imajo tudi 2 do 3 cm peto. Vendar pa peta ne sme biti tanka, temveč široka.

Po mnenju mnogih nosečnic so v zadnjem delu nosečnosti najbolj udobne superge. Ko jih kupujete, bodite pozorni na to, da noga zlahka zdrsne vanje. Najbolje je, če nimajo vezalk, saj si jih boste v zadnjih tednih nosečnosti težko zavezovali. Bolje je, če imate dva para takšnih čevljev.

Zaradi večje teže in zatekanja nog so mnogim ženskam čevlji, ki so jih nosile prej, premajhni. Nič nenavadnega ni, če boste v zadnjih nekaj tednih nosečnosti potrebovali večjo številko čevljev. Po porodu lahko mnoge ženske znova nosijo svoje stare čevlje, nekatere pa večje čevlje potrebujejo tudi po porodu.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here