Približuje se datum poroda

0
491
nosenica01

Približuje se datum poroda, zato je čas, da pripravite nekaj stvari, saj boste tik pred porodom razmišljale o povsem drugih stvareh.

Povečajte zaloge – Pojdite po nakupih in si pripravite zaloge hrane in pijače za poporodno obdobje. Izberite živila, ki niso pokvarljiva. Po nakupih po poordu lahko še vedno pošljete partnerja. Lahko tudi kaj skuhate in shranite v zamrzovalnik. Tako boste kasneje imeli hitro pripravljen obrok.nosenica01

Pomoč pri organizaciji – Pogovorite se s svojim partnerjem, mamo ali taščo o pomoči v poporodnem obdobju. Prvih nekaj dni vendar ne boste kuhali, čistili ali nakupovali – sprostite se in spoznavajte svojega otroka skupaj s partnerjem.

Pravočasno zagotovite varstvo za otroke in hišne ljubljenčke – Če že imate otroke ali domače živali, morate poskrbeti za to, da bodo med vašo odsotnostjo imeli varstvo in oskrbo.

Pripravite si pomembne telefonske številke – Pripravite si seznam pomembnih telefonskih številk in jih dajte zraven telefona, da boste lahko poklicali, ko bo šlo zares.

Pripravite si torbo za v porodnišnico in torbo za odhod domov – Pripravite si tudi stvari za vas in vašega dojenčka za odhod iz porodnišnice. Spomnite bodočega očka, da v avto namesti otroški sedež.

Preverite, če imate vse stvari za dojenčka – Nekaj tednov pred rokom preglejte, če imate pripravljene vse najbolj pomembne stvari za vašega dojenčka.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here