OtrokOtrok v vrtcuPrepis v drug vrtec med letom

Prepis v drug vrtec med letom

Redni vpisi v vrtec za novo šolsko leto (1. september) potekajo v začetku marca (datumi se lahko razlikujejo od vrtca do vrtca). Vloge za vpis otrok v vrtec pa vrtci sprejemajo tudi med šolskim letom. Starši lahko otroka prepišete v drug vrtec, le če je mesto prosto.

Največkrat se starši odločijo za prepis otroka zaradi oddaljenosti vrtca ali zaradi selitve družine. Pred prepisom otroka v drug vrtec (nekateri starši že ob podpisu pogodbe vedo, da bodo ob prvi priložnosti prepisali otroka v bližnji vrtec) stopite v kontakt z vodjo enote ali z vzgojiteljico vašega otroka in se o tem pogovorite.

Kadar gre za prepis otroka znotraj vrtca, v drugo enoto, je treba izpolniti le obrazec o Spremembi enote. Če boste otroka prepisali v drug vrtec, morate izpolniti obrazec Izpisnica, ki ga oddate v vrtec, kjer je trenutno otrok, in Vpisnica, ki ga oddate v vrtec, kamor želite prepisati otroka. Vsak vrtec ima lahko svoje pogoje, vendar je v večini primerov izpis iz vrtca možen z zadnjim dnem v mesecu, pisno, 30 dni pred izpisom.

Velja opozoriti, da je medletnih prepisov zelo malo, zlasti v okoljih, kjer so liste čakajočih. Navadno starši, ki vedo, da se bodo preselili, že v novem kraju redno vpišejo otroka. Kar pomeni, da so umeščeni na seznam čakajočih.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj