Prepis v drug vrtec med letom

0
4349
Prepis v drug vrtec
Prepis v drug vrtec

Starši lahko otroka prepišete v drug vrtec, le če je mesto prosto.

Redni vpisi v vrtec za novo šolsko leto (1. september) potekajo v začetku marca (datumi se lahko razlikujejo od vrtca do vrtca). Vloge za vpis otrok v vrtec pa vrtci sprejemajo tudi med šolskim letom. Starši lahko otroka prepišete v drug vrtec, le če je mesto prosto.

Največkrat se starši odločijo za prepis otroka zaradi oddaljenosti vrtca ali zaradi selitve družine. Pred prepisom otroka v drug vrtec (nekateri starši že ob podpisu pogodbe vedo, da bodo ob prvi priložnosti prepisali otroka v bližnji vrtec) stopite v kontakt z vodjo enote ali z vzgojiteljico vašega otroka in se o tem pogovorite.

Kadar gre za prepis otroka znotraj vrtca, v drugo enoto, je treba izpolniti le obrazec o Spremembi enote. Če boste otroka prepisali v drug vrtec, morate izpolniti obrazec Izpisnica, ki ga oddate v vrtec, kjer je trenutno otrok, in Vpisnica, ki ga oddate v vrtec, kamor želite prepisati otroka. Vsak vrtec ima lahko svoje pogoje, vendar je v večini primerov izpis iz vrtca možen z zadnjim dnem v mesecu, pisno, 30 dni pred izpisom.

Velja opozoriti, da je medletnih prepisov zelo malo, zlasti v okoljih, kjer so liste čakajočih. Navadno starši, ki vedo, da se bodo preselili, že v novem kraju redno vpišejo otroka. Kar pomeni, da so umeščeni na seznam čakajočih.

Sodelujoči strokovnjaki:

Gordana Vranešič

Gordana Vranešič

ravnateljica Vrtca Trbovlje

Irena Perpar

univ. dipl. soc. del., Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica

Martina Ibrahimkadić

Martina Ibrahimkadič

organizacijska vodja Vrtca Zelena jama, Ljubljana

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here