Prehlad med nosečnostjo

0
4606

Nosečnice, ki se prehladijo, velikokrat skrbi, ali bodo zdravila škodila otroku. Res je, da je prehlad v nosečnosti nadležen, vendar naj vas ne skrbi, saj je otrok v maternici dobro zaščiten. Zaradi otrokovega zdravja je veliko bolje, če za zdravljenje prehlada uporabimo naravna sredstva. Vendar, če imate povišano telesno temperaturo več kot 2 dni, je vsekakor treba obiskati zdravnika.

– Ležanje v postelji in pitje veliko tekočine, ki jo telo izgubi z znojenjem in vročino. Priporočena sta vsaj 2 litra na dan, v obliki zeliščnih čajev, vode in vitaminsko bogatih sokov.

– Zagotovite ustrezno vlažnost zraka.

– Uživanje uravnoteženih polnovrednih živil in veliko vitamina C za okrepitev imunskega sistema – najbolje v naravni obliki. Veliko vitamina C najdemo v citrusih, kiviju in ​​borovnicah.

– Ko boste bolje, se odpravite na svež zrak na kratek sprehod, ki bo spodbudil imunski sistem.

– Tople noge so zelo pomembne pri prehladu med nosečnostjo. Večerna kopel za noge s timijanom segreje in sprošča. Kopel pripravite iz 1/4 l timijanovega čaja, tople vode (približno 37 stopinj). Postopoma dodajajte vedno bolj toplo vodo, da bo dosežena temperatura 40-42 stopinj. Po 15 minutah noge toplo zavijte in pojdite naravnost v posteljo.

Vir: Babyclub

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj