Pregledi v nosečnosti med delovnim časom in rizične nosečnosti

0
1527

Pregledi v nosečnosti med delovnim časom in rizične nosečnosti.

Mileno Hvale, dipl. uprav. org., vodjo enote za starševsko varstvo in družinske prejemke, Center za socialno delo Ljubljana – Šiška, smo povprašali ali nosečnica lahko obiskuje zdravnika med delovnim časom. Zaradi stresnih služb so vse bolj pogoste tudi rizične nosečnosti in zato je opaziti povečan obseg bolniških še pred nastopom porodniške.

To pa že sam zakon o delovnih razmerjih določa, prav tako po pravilniku za zdravje. To brezplačni, brez omejitev, plačane so ure, to se ji šteje, to ji je omogočeno. Če ji tega delodajalec ne omogoči, je delodajalev v prekršku. Povečan obseg je pri rizičnih nosečnostih, veliko bolnišk.

Delodajalci pravijo, takoj ko je izvedela, da je noseča, je na bolniški. To je način, stresno naše obdobje, delovni čas, službe so ali niso in imajo zato mame večje zdravstvene težave. In to se je povečalo. Zakon je dovoljeval, če je bila mama na bolniški je šla 42 dni prej na porodniško, zdaj je 28 dni. To je breme delodajalca, breme zavoda za zdravstveno zavarovanje. Bolj so razumljivi tisti, ki so sami že starši.

Sodelujoči strokovnjaki:

Milena Hvale

http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

dipl. uprav. org., vodja enote za starševsko varstvo in družinske prejemke s Centra za socialno delo Ljubljana – Šiška

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here