Praznovanje otrokovega rojstnega dne

0
603
Praznovanje
Praznovanje

Kje praznovati? Koga povabiti? Kakšne igre pripraviti? Kaj bomo jedli? Misel na otrokov rojstni dan pri starših velikokrat sproži paniko. Pravilo številka ena: Organizirajte se.

Koliko gostov? Pravilo je takšno: število let, ki jih je otrok dopolnil, je enako številu povabljenih otrok. Če je otrok še več, je lahko vse skupaj zelo stresno. Kaj pa če želi otrok povabiti celo skupino iz vrtca? Potem se o tem pogovorite s svojim otrokom. Določite število, koliko jih lahko pride, otrok pa naj odloči, katere bo povabil.

Kdo lahko pride? O tem, koga si želi imeti na svoji rojstnodnevni zabavi, mora odločiti otrok, saj je to njegova zabava.

Kje bo praznovanje? Rojstnodnevno zabavo lahko pripravite doma, lahko pa otroke peljete v njim namenjene igralne centre, kjer jih zabavajo animatorji.praznovanje_rojstnega_dne

Kaj pa če se kakšen otrok noče vključiti v družbo? Pustite ga pri miru! Nekaterim otrokom je super, če lahko ostale le opazujejo. Temu ne posvečajte preveč pozornosti. Vmes ga vprašajte, če se želi pridružiti ostalim, ali pa nanj prenesite manjše naloge.

Kako pomembna je hrana? Predvsem ne pretiravajte. Dandanes je seveda najbolj popularna pica. Sicer pa obstaja veliko alternativ: kolački, sadni krožnik, majhni sendviči, hamburgerji, klobasice, itd.

Pripravite različne igre. Morda tematsko zabavo, senčno gledališče, iskanje zakladov, itd. Če imate škatlo starih oblačil, čevljev in klobukov bo otrokom tudi to v veliko zabavo. Če je letni čas primeren pa seveda v poštev pridejo tudi igre na prostem.

Vir: Baby

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here