Praznična peka z otroki

0
1611
Peka piškotov
Peka piškotov

Peka slastnih božičnih piškotov in kolačev je del prazničnega časa, prav tako kot praznično okrašeno božično drevo in darila.

Peka slastnih božičnih piškotov in kolačev je del prazničnega časa, prav tako kot praznično okrašeno božično drevo in darila. Seveda je dandanes vse možno kupiti, bo pa za otroka peka božičnih piškotov nepozaben obred, ki mu bo ostal v lepem spominu.

Osnove peke z otroki

Okoli treh letih starosti je večina otrok zelo zainteresirana za vse dejavnosti, ki jih opravljajo odrasli. Delo v kuhinji zato ni nobena izjema. Ker majhni otroci nimajo veliko potrpljenja, ampak želijo hitre rezultate, jim ponudite že pripravljeno testo, iz katerega lahko potem izrezuje različne oblike piškotov, ki jih lahko nato tudi okrasi.

Peka z otroki je zabavna, vendar povzroča tudi veliko nereda v kuhinji. Na dan, ko se lotite peke, pa naj bo vseeno v ospredju veselje in ne popolnost. Čeprav je težko, se ne pritožujte preveč nad neredom in raznimi nezgodami. Poskrbite, da ima otrok čiste roke, spete ali pokrite lase in predpasnik, pripravite sestavine in pripomočke in – akcija!

Okrasitev piškpekaotov

Brez ustrezne dekoracije piškot seveda ni tako privlačen na pogled, kot če je okrašen. Okrasite ga lahko na ogromno načinov: z mandlji, mrvicami in ostalimi podobnimi izdelki, s smetano, jajčnim beljakom ali rumenjakom itd.

Vir: Lifeportal

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here