Prazna plenička

1418
Plenica
Plenica

V primeru, da ima dojenček več dni prazno pleničko, starši velikokrat postanejo zaskrbljeni. Dejstvo je, da imajo tudi otroci, prav tako kot odrasli, svoj lasten ritem.

Kolikokrat ima dojenček veliko potrebo je odvisno tudi od presnove vašega otroka. Starost otroka in njegova prehrana imata velik vpliv na vsebino plenic. V prvih nekaj tednih dojenčki večkrat na dan napolnijo pleničko. Po štirih do šestih tednih pa to postane redkeje. Pri dojenih dojenčkih se lahko razredči na samo vsakih 10 dni. Pri dojenčkih, ki pijejo po steklenički, pa je normalen ritem lahko med 5 in 7 dnevi.

Prazna plenica tako pogosto ni razlog za skrb. Vaš otrok pa potrebuje pomoč, če imate občutek, da se bori z bolečinami v trebuhu in/ali napihnjenostjo.

Pri tem pa lahko pomagajo: masaža trebuščka z oljem iz janeževih semen (lekarna). Masirajte ga okoli popka v smeri urinega kazalca. Pred tem si dobro ogrejte roke. Topel, vlažen obkladek na trebuščku ali homeopatska zdravila. Če ne gre drugače, mikroklistir za otroke. Bolje pa ga je uporabljati čim redkeje, saj je prej bolje poskusiti naravne metode za spodbujanje črevesja. Tako se bo črevesje samo naučilo delati in regenerirati. Pogosti ali daljši simptomi so lahko znak nestrpnosti na hrano.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav