OtrokZ otrokom na počitnicePravljični gozd v Logarski dolini

Pravljični gozd v Logarski dolini

Logarska dolina z okolico ponuja družinam številne možnosti od pohodništva, kolesarjenja, planinarjenja, jahanja, vožnje s kočijo, sankanja, raziskovanja, … Po sami dolini je speljana pešpot (2 – 3 ure), ki vas popelje mino sončnih travnikov in pašnikov, izvira potoka Črna, lesene riže in oglarske bajte vse do slapa Rinka.

  • Trajanje: pohodi po lahkih poteh trajajo 2 uri.
  • Zahtevnost: Primerno za otroke vseh starosti.
  • Okvirna cena: brezplačno.
Logarska dolina
Logarska dolina

Za otroke je najbolj zanimiv Pravljični gozd v Logarski dolini, skrivnosten gozd s smerokazi in najlepšimi pravljicami, za konec raziskovanja v gozdu pa otroška igrala. Ali pa se odločite za Učno pot po Logarski dolini. Gre za naravoslovno – etnološko pot po Logarski dolini, kjer boste videli in spoznali posebnosti narave in kulturne krajine. Začne se na desni strani (v dolini) pri zeleni tabli, ki vas pouči o Črni vodi.

Prvi del poti je najzanimivejši in najlepši, saj vas lepo urejena pot z mostički pelje ob vodi sredi pravljičnega gozda, kjer lahko naredite postanek z otroci in se igrate igrico Dan, noč. Na koncu pravljičnega gozda boste spoznali, kako so nekoč živeli gozdni delavci. Pot vas bo vodila mimo gozdarske bajte, lesenih riž, mimo zavetišča. Na koncu poti pa vas bo čakal najzanimivejši del, pogled proti slapu Rinka. Pot je srednje zahtevna, a zelo dobro označena, dolga 7 km. Najprimernejši čas za Učno pot po Logarski je od pomladi do jeseni.

To je le nekaj od možnosti, kako preživeti dan v Logarski dolini. Če se na izlet odpravite s prijatelji, lahko ta postane še bolj zanimiv. Otroci v družbi svojih prijateljev neizmerno uživajo, in hitro skupaj najdejo zanimive ideje. Nekaj idej za igre, ko vas je na izletu več:


  • Kdo se boji črnega moža


Otroci se postavijo na eno stran prostora, na nasprotno stran se postavi “črni mož” in vpraša otroke: “kdo se boji črnega moža”. Otroci odgovorijo “nihče!” In spet vpraša črni mož: “kaj pa če vas pride lovit”? Otroci zakričijo: “mu pa zbežimo!” in se v teku proti črnemu možu skušajo izogniti in srečno priteči na drugo stran. Črni mož žrtve, ki mu jih je uspelo ujeti pripelje na drugo stran in jih v naslednjem krogu uporabi kot svoje pomočnike lovilce. Zmaga tisti, ki ga črni mož ali pomočniki ne ulovijo in ostane zadnji.


  • Ugani žival 


Nekdo si zamisli eno žival, ostali pa ugibajo katero. Ostali ga lahko sprašujejo, vendar lahko na vprašanje odgovarja samo z da ali ne.

Slap Logarska dolina
Slap Logarska dolina

Opis poti

S Štajerske avtoceste greste na izvoz Šentrupert, v Letušu zavijete proti Mozirju in nadaljujete proti Lučam in Ljubnemu, na Solčavsko do parkirišča na koncu Logarske doline.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE