Pravilno ukrepanje ob neprimernem vedenju za mizo

0
590
Neprimerno vedenje.
Neprimerno vedenje.

Nekaj napotkov za pravilno ukrepanje:

 

Neprimerno otrokovo vedenje Ukrepanje staršev
Otrok ne sedi na svojem stolu, vedno znova zleze z otroškega stolčka in teka naokrog.Otroka dvakrat posadite nazaj na njegov stol: »Med kosilom boš sedel za mizo.« Tretjič je konec njegovega obroka in pospravite njegov krožnik.
Otrok odkloni obrok in dve minuti pozneje glasno zahteva sladkarije.Ostanite trdni in mu razložite, da bo hrano dobil med naslednjim obrokom.
Hrana stoji na mizi, otrok pa zahteva: »Hočem nekaj drugega! Tega ne maram!«»Ni ti treba ničesar pojesti, le bodi mi za družbo. Če pa želiš, imaš na mizi tudi kruh.«
Otrok brska po hrani, ne da bi jedel.Recite mu »ne« in pospravite. Otrok mora počakati do malice.
Otrok nabira hrano kot hrček: v usta jo nese toliko, da ima čisto okrogla lica, vendar je ne pogoltne.Ostanite mirni. Če je treba, najpozneje pred odhodom v posteljo ostanke previdno odstranite iz ust.
Otrok jezika: »Fuj, kako je zanič. Fej, kako ogabno je.«Ni ti treba jesti. A s kosilom sem se zelo potrudila in če ti ni všeč, to lahko poveš prijazneje.
Otrok želi pojesti le posladek.Naj dobi posladek – vendar le svojo porcijo. Nato mora počakati do naslednje malice.
Otrok se vede skrajno neprimerno: ne neha jezikati, kriči, meče hrano naokrog.Zaključite obrok in otroka za minuto ali dve pošljite v drug prostor.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here