DojenčekZ dojenčkom na potPravilna uporaba krem za sončenje

Pravilna uporaba krem za sončenje

Sevanje sončnih žarkov je zelo močno, zato strokovnjaki priporočajo, da družino zaščitite z izdelki za zaščito proti soncu. Ob tem bodite pozorni, da uporabite dovolj veliko količino kreme za sončenje. Še bolje kot uporabljati izdelke za zaščito pred soncem, se je v najhujši vročini izogniti soncu, pravi mag. Viviana Golja, univ. dipl. kem., ki obenem opozarja, da je treba kreme za sončenje na kožo nanašati v zadostni količini.

S sredstvi za zaščito pred soncem se izdatno namažite. Ko da proizvajalec v promet izdelek za zaščito pred soncem, ga preizkuša tako, da ga izdatno namaže. To je tudi napisano v navodilih. Če kremo uporabljate na takšen način, kot je napisano, bo omogočena zaščita pred soncem. Če pa nanesete premalo izdelka, zaščita ne bo tako dobra.

Bolje, kot uporabljati izdelke za zaščito pred soncem, se je v najhujši vročini izogniti soncu in neposredni vročini. Treba se je zaščititi z obleko, umakniti v senco, nositi zaščito za glavo itd. Majhnih otrok se sploh ne sme izpostavljati soncu. Ni dobro da razmišljamo, da se bomo dobro namazali, potem pa bo vse v redu. Najhujšemu soncu se je treba izogniti.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj