Prava igrača za določeno starost

0
1073

Katera je prava igrača za vašega otroka, je načeloma odvisno od starosti. Na večini otroških igrač boste tudi našli priporočeno starost za uporabo te igrače. Do 3 mesecev so primerne igrače, ki igrajo uspavanke, polnjene živali in kakšna odejica. Od 3. meseca bodo otroka zanimale igrače, ki zvenijo, grizala, ropotuljice, pripomočki za prijemanje, slikovne knjige in kocke. Od 6. meseca postanejo primerni avtomobili, lutke in preprosti otroški glasbeni instrumenti, od 9. meseca pa sprehajalni pripomočki, otroške glasbene igre in žoge.

Učni učinek igrač – vaš otrok mora dobiti igrače, s katerimi se uči, saj to pomaga pri razvoju. Ko kupujete igrače, bodite pozorni na čute – poglejte, dotaknite se je in jo poslušajte.

Vsakdanji predmeti – stvari iz vsakdanjega življenja so zelo privlačne za otroke. Včasih so stvari, kot je žlica, škatla ali daljinec prav tako prijetne za vašega otroka. Pomembno pa je, da otrok v roke ne dobi predmeta, s katerim se lahko poškoduje. 

Higiena igra – otroške igrače je potrebno čistiti, saj otrok od začetka vse da v usta, nato pa se igrača velikokrat znajde na tleh. Na plišastih igračah se lahko, če niso redno oprane, kopičijo patogeni.

Igrača mora biti brez nevarnih kemikalij – v nekaterih igračah je še vedno  nekaj nevarnih dodatkov. Če vaš otrok vanjo ugrizne, si lahko predstavljate, da to gotovo ni zdravo. Klasični primeri so mehčala v grizalih ali barvila na pisanih lesenih igračah.

Najboljše igrače … imajo drugi otroci. Otroci se s posojanjem igrač učijo socialnega vedenja. Tako sklenejo prvo prijateljstvo in se prvič sprejo. To je eden od najboljših načinov za spodbujanje razvoja vašega otroka.

Preberite si tudi članek Kaj je dobra igrača? na naši strani na https://babybook.si/dojencek/igre-z-dojenckom/katere-so-primerne-igrace-po-starosti/kaj-je-dobra-igraca.html.

Vir: Baby-Tipps

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here