Pranje otroških oblačil brez kemikalij

0
3848
Pranje otroških oblačil
Pranje otroških oblačil

Pri pranju se mnoge mamice včasih soočajo z vprašanjem, kako otroška oblačila res higiensko oprati brez uporabe kemičnih snovi.

Osnove za pranje otroških oblačil

Na novo kupljena oblačila za dojenčke je potrebno pred nošenjem oprati vsaj enkrat, da odstranite umazanijo in obstoječo impregnacijo s kemičnimi sredstvi. Nova oblačila za dojenčke je mogoče oprati z blagim detergentom ali pralnim praškom v pralnem stroju pri 40 stopinjah. Poseben detergent je potreben le, če ima otrok zelo občutljivo kožo ali alergijsko reakcijo na detergent. Kdor želi biti prepričan, naj uporabi detergent brez uporabe umetnih barvil in dišav, posebej namenjen za občutljivo kožo. Mehčalca se je treba izogibati. Kdor kupuje rabljena oblačila za otroka, jih mora pred ponovno uporabo oprati pri 40 stopinjah. Še enkrat – potreben ni niti poseben detergent ali pralni prašek, ne mehčalec in ne razkužilo.

Večina otroških oblačil bo čista pri pralni temperaturi 40 stopinj. Močno umazano perilo se lahko pere pri višjih temperaturah, na 60 ali 95 stopinj.

In kako lahko madeže odstranimo brez kemikalij?

Še posebej, ko otrok začne jesti gosto hrano, so oblačila lahko zelo umazana. Zato jih pri nizkih temperaturah ne moremo vedno odpraviti v pralnem stroju. Mokra oblačila sušite na soncu. Za nežno odstranjevanje madežev je primerno tudi milo iz žolča. Pred pranjem nekaj tekočega mila iz žolča dajte na madež in oblačilo kot običajno strojno operite z detergentom. Večina madežev po tem popolnoma izgine. Mlečne madeže lahko pred pranjem v stroju sperete z mrzlo vodo, špinačne madeže podrgnite s prerezano polovico krompirja in nato operite v pralnem stroju. Travnate madeže je mogoče očistiti z alkoholom, vročo vodo in milom, ki vsebuje encime ali limoninim sokom.

Vir: Babyfashion

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here