Pranje dojenčkovih oblačil: praktični nasveti

0
7191
ID-10020568

Ker je koža vašega malčka zelo občutljiva, morate upoštevati nekaj pomembnih nasvetov. Pomembno je, da pred prvo uporabo vsa nova oblačila operete, saj so skoraj vsa okužena s kemijo. Švedska agencija za kemikalije je opredelila, da se za proizvodnjo enega kilograma tekstila porabi do šest kilogramov kemičnih dodatkov. Poleg tega je še vedno težko natančno napovedati, s katerimi sestavinami so oblačila prišla v stik, preden so prišla do vas. Vseeno pa se izogibajte dezinfekcijskim sredstvom – za čista oblačila bo dovolj blag detergent in pranje na 40 stopinj.

Pri pranju otroških oblačil opustite tudi mehčalec. Preveč kemičnih sestavin draži občutljivo kožo vašega dojenčka ali celo povzroči alergijo. Oblačila so dovolj čista tudi brez mehčalca. Da pa ne bodo pretrda, upoštevajte naslednje: oblačilo večkrat močno stresite.ID-10020568

Tudi močna onesnaženost drugih kosov oblačil, kot so delovne obleke ali brisače v pralnem stroju, se lahko prenese na otroška oblačila. Zato otroška oblačila perite ločeno od ostalih.

Nasveti za trdovratne madeže

Čeprav kemični odstranjevalci madežev enostavno odstranijo trdovratno umazanijo, je potrebna previdnost. Ko perete otroška oblačila, uporabite nežne alternative. Pri madežih zaradi kašic lahko uporabite nekaj tekočega mila iz žolča: pred pranjem madež namažite z milom in oblačilo dajte v pralni stroj. Tudi z mlečnimi madeži lahko opravite: preden gre oblačilo v pralni stroj, ga sperite s hladno vodo. Uporabljajte detergent v obliki praška, saj oblačila bolje ščiti pred sivenjem in ne vsebuje konzervansov, kot detergenti v tekoči obliki.

Vir: Starši

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here