Povezovanje z otrokom

0
962
Nosecnost
Nosecnost

Mnogi starši se že med nosečnostjo čutijo močno povezane z dojenčkom v maternici. Nekateri pa med nosečnostjo težko spletejo vezi z dojenčkom, vendar pa tudi s tem ni nič narobe, temveč je to povsem normalno. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako se povezati z dojenčkom.nosecnost_toksoplazmoza

Pogovarjajte se z otrokom – Ko se zjutraj peljete v službo ali pa ob kakšnem drugem času, lahko nekaj časa namenite pogovoru z dojenčkom. Sprva se vam bo to verjetno zdelo popolnoma smešno, poleg tega pa si boste prizadevali, da bi našli temo, o kateri lahko »razpravljate« z nerojenim otrokom. Toda po nekaj časa se vam bo takšen pogovor zdel nekaj povsem samoumevnega. Otroku lahko tudi pojete ali mu berete. Tako bo otrok ob prihodu na svet še bolj poznal vaš glas.

Masaža trebuščka – Masaža trebuščka z malo olja je zelo sproščujoča, poleg tega pa se vam pomaga povezati z otrokom, še posebej v zadnjih fazah nosečnosti, ko boste morda lahko čutili dojenčkove roke ali noge, ki bodo pritiskale proti notranjosti vašega trebuha.

Nosečniška joga – Če boste tudi miselno osredotočeni na vašo nosečnost, vam bo to prav tako pomagalo pri povezovanju z otrokom. Prijavite se na tečaj nosečniške joge ali pa si kupite dvd in se povezujte z otrokom v udobju lastne dnevne sobe.

Vir: Pregnancy

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here