Potreba staršev po spanju

1121
Spanje
Spanje

Večina novopečenih staršev izkusi pomanjkanje spanja, kar v veliki meri vpliva na raven energije, razpoloženje, koncentracijo in sposobnost kosanja s starševstvom. Starši lahko postanejo razdražljivi in čutijo tudi zamero do otročička. Pomembno je izkoristiti priložnosti za spanje, četudi le za borih 15 minut.

Veliko staršev skuša zvečer, ko dojenček že spi, ostati budnih, da bi izkoristili čas zase, vendar je posebno v prvih tednih priporočljivo iti v posteljo prej, saj boste imeli pred seboj še dolgo noč.mamindotik V prvih nekaj mesecih je dobro nahraniti dojenčka, tik preden greste spat. Tako boste verjetno uspeli nekaj ur neprekinjeno spati, namesto da vas zbudi lačni dojenček kmalu zatem, ko potonete v sen. S partnerjem skušajta razviti sistem, ki je za vaju najučinkovitejši. Če otroka hranite s stekleničko, si lahko s partnerjem izmenjujeta nočna hranjenja. Če dojite, vam lahko partner omogoči priložnost za počitek ob drugem času ali otroka nahrani z iztisnjenim mlekom. Olajšajte si nočne obveznosti, kolikor je mogoče, saj boste tako najmanj obremenjevali sebe in dojenčka.

Če je čas za hranjenje, nahranite dojenčka takoj, tako da se nima priložnosti pretirano razburiti, saj bi se zato pozneje težko umiril. Če dojenčka hranite s stekleničko, uporabite že pripravljeno mleko v prahu. Vse, kar potrebujete za menjavanje plenic, imejte v bližini. Dokler otrok ponoči ne spi dlje, naj bo njegova postelja blizu vaše, saj vam bo to olajšalo nočno vstajanje.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav