Potek in izgled solne terapije

0
890

V videu Sara Bagari, haloterapevtka iz Centra solnih terapij Podutik, razlaga o solni sobi, njenem izgledu in kaj daje solni sobi terapevtski učinek. Po uvodnem razgovoru sledi razlaga o delovanju solne terapije, nato pa v vstop s solno sobo. Skupaj z otrokom v solno terapijo vstopijo tudi starši.

Sara Bagari, haloterapevtka, v videu opiše izgled solne sobe ter potek solne terapije pred in po vstopu v solno sobo.

Solna soba je v celoti obdana s soljo, tako po steni kot po tleh. Odrasli v solni sobi počivajo na udobnih počivalnikih, otroci pa se igrajo v tako imenovanem solnem peskovniku, tako da otroci uživajo v sami igri s soljo. Sol sama nima nobenega terapevtskega učinka, v bistvu terapevtski učinek dela terapevtski aparat, halogenerator, ki sistematično vpihava ta suh solni zrak v sobo.

Ko stranke prvič pridejo k nam, imamo najprej uvodni razgovor, kjer jim natanko razložimo, kako solna terapija deluje, kakšna so naša pravila v našem centru in pa dotaknemo se njihovih težav, potem pa jih pospremimo v garderobo, kjer jim razložimo, kako se morajo pripraviti preden vstopijo v solno sobo. Preden vstopijo v solno sobo si vedno razkužijo roke in potem se gredo odrasli relaksirat, počivat, otroci pa igrat v solno sobico.

Absolutno. Pogosto starši pokličejo, a bo moj otrok kar sam v solni sobi. Ne, vedno mora z otrokom biti ena odrasla oseba v spremstvu. Prvič zato, da nekdo pazi na otroka in drugič, da se ne uničuje solna soba. Pri nas je vedno tako, da ena oseba v spremstvu otroka v sobo ima vstop brezplačen.

In na takšen način tudi odrasla dobi solno terapijo, kot preventivno, saj ste rekli, da je to tudi zelo pozitivno? Definitivno dobi neki pozitiven učinek, je pa res, da če ima ta odrasla oseba kakšne probleme z dihali in kožo, bi bila ta terapija premalo, saj bi potreboval večjo koncentracijo razsola in tudi daljše časovno obdobje preživeto v solni sobi, ampak definitivno tudi odrasli dobijo neki rezultat pri otroški solni sobi.

Sodelujoči strokovnjaki:

Sara Bagari

Sara Bagari

http://solna-terapija.si/

haloterapevtka, Center solnih terapij Podutik

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here