Poškodba kože je stalna

0
1341
Nosečnost in strije.
Nosečnost in strije.

Skrajno raztezanje kože med nosečnostjo povzroči razpoke – strije, ki za razliko od nosečniškega trebuščka po porodu ne izginejo. Strij se ni enostavno znebiti, vendar lahko naredimo veliko, da se strije ne pojavljajo.

  1. Zdrava prehrana – polnozrnate žitarice, sadje, zelenjava, ribe in mleko preprečujejo strije s podporo elastičnosti vašemu vezivnemu tkivu. Vitamin C in aminokisline pomagajo obnoviti poškodovano tkivo.
  2. Hidracija ohranja kožo in vezno tkivo voljno, močnejše in ker je manj nagnjeno k poškodbam lahko tako preprečimo nastanek strij. Spijte 2-3 litre tekočine dnevno in se odpovejte kofeinskim pijačam, ki telo prikrajšajo za vodo.
  3. Pazite, da se med nosečnostjo ne zredite za več kot 20 kg.
    Nosečnica.
    Nosečnica.
  4. Med tuširanjem si kožo na trebuhu, prsih, zadnjici in stegnih masirajte s krožnimi gibi z rokavico, ki ima naravne ščetine. To spodbuja krvni obtok, kar krepi vezivno tkivo celic in s tem preprečuje strije.
  5. V lekarnah in drogerijah lahko kupite olja in losjone namenjene za preprečevanje strij. Čeprav so taki pripravki precej dragi, lahko delajo čudeže. Pred nakupom se posvetujte s strokovnjakom.
  6. Pomaga tudi izmenično tuširanje s toplo in hladno vodo, saj temperaturne spremembe spodbujajo krvni obtok in podpirajo nastajanje novih celic v vezivnem tkivu.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj