Poporodna nega vratnega in ledvenega dela hrbtenice 2. del

Zategnjenost vratnega in ledvenega dela hrbtenice je nekaj, kar spremlja vsako novopečeno mamico. Katere vaje pa nam lahko pomagajo?

0
421

Živjo, Alja tukaj z Vadbene klinike.

Gledate moje vadbene posnetke 7 tednov po drugem, vaginalnem porodu. Ne morem brez svojih masažnih žogic in tukaj lahko vidite kako si masiram vratno hrbtenico oz. vratne mišice, ki se nadaljujejo v ramenske. Ta predel imam namreč zelo zakrčen, zelo tog zaradi nenehne prisilne drže svoje novorojenčice oz. svoje nedonošenke, ki jo neprestano nosim ali dojim. Je kaj znano tudi vam?

Masaža ledvenega dela

Ledveni del pa takole zmasiram kar na tleh. Privoščim si učinek lastne telesne teže, ki mi pomaga pri masaži. V nakaterih izmed prejšnjih videov ste videli kako ta predel masiram ob steno, zdaj pa vam pokažem kako masiram na tleh s pomočjo lastne teže. Noge oprem bodisi ob posteljo ali steno in masiram enostransko. Najprej eno polovico ledvenega dela potem pa še drugo polovico. Tukaj me vidite še s ptičje perspektive.  Zraven pa nehote krepim še telesno jedro, tebušne mišice, razgibavam kolke in krepim tudi mišice zadnjice.

Zdaj pa bom ledveni del obravnavala obojestransko z obema žogicama hkrati na obeh straneh. Levo in desno od medenice. In sicer tako, da se bom prijela za kolena in jih povlekla gor proti sebi in narazen ter sukala boke levo in desno, kot vidite na posnetku. Potem pa bom naredila še gib, ki je podoben veslanju. Tako da bom z eno in drugo nogo zajemala zrak in s tem dosegla maksimalne učinke te božanske masaže. Jaz osebno si edina na ta način uspem res dobro premasirati in sprostiti napetost v v ledvenem delu hrbtenice.

Masaža medlopatičnega predela

Nato pa sledi še masaža v medlopatičnem predelu. Kajti tukaj je ogromno napetosti ob toliko urah držanja dojenčice v naročju. Tukaj dosežem maksimalne učinke tako, da dvignem zadnjico gor. S tem krepim zopet trebušno steno in mišice zadnjice in seveda mišice medeničnega dna. Komolce tiščim skupaj tako da odprem medlopatični predel, vmes pa gibam žogice gor in dol. Nepopisno dobri občutki.

Tukaj pa še moja mala Nika Luna, ki se je zbudila. Pa lep pozdrav in poljubček vsem mamicam.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here